Acțiune comună pentru combaterea evaziunii fiscale în piața agroalimentară „Orizont”

Media 5:43 pm - 18 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Acțiune comună pentru combaterea evaziunii fiscale în piața agroalimentară „Orizont”

Sute de kilograme de fructe și legume, pește și carne de vițel fără documente de proveniență au fost confiscate în urma unei acțiuni comune pentru combaterea evaziunii fiscale ce a avut loc joi în piața agroalimentară „Orizont” din municipiul Călărași.

Potrivit unui comunicat remis joi de I.P.J. Călărași, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călărași, polițiști din structura de ordine publică, luptători ai Serviciului Intervenție Rapidă, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare, reprezentanți ai D.S.V. Călărași și Serviciul Județean de Metrologie Călărași, au desfășurat azi, 18 octombrie a.c., o acțiune de control în Piața Big din Municipiul Călărași, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a faptelor de înșelăciune la măsurătoare sau cu privire la calitatea mărfurilor în domeniul achiziției, depozitării și comercializării produselor agroalimentare.
 
Acțiunea a avut drept scop prevenirea și combaterea activităților comerciale evazionist-fiscale, verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor și cele referitoare la transportul acestora, verificarea respectării legislației în domeniul financiar contabil, precum și normele privind conformitatea și siguranța produselor agroalimentare.
 
Au fost verificați 30 de agenți economici (societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau producători particulari) care au ca obiect de activitate comercializarea în regim en detail de produse agroalimentare, pentru neregulile constatate (lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor depozitate sau expuse spre vânzare, existența aparatelor de cântar fără verificare metrologică), fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și O.G.  nr. 20/2002 privind efectuarea verificărilor metrologice, în valoare totală de 17.500 lei.
 
De asemenea, au fost confiscate peste 500 Kg de legume și fructe, suma de 985 lei reprezentând contravaloarea de flori deținute ilicit, fiind indisponibilizată și cantitatea de 160,9 kg pește.
 
Au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea nr.8/1996 privind protecția drepturilor de autor și conexe, față de administratorii unei societăți comerciale care utilizau programe de calculator fără licență, pe o unitate de calculator din incinta punctului de lucru al societății.
 
Pe timpul derulării acțiunii, în baza unor informații deținute de către lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost oprit în trafic autoturismul marca Nissan Primera, condus de R. Iulian, de 26 ani, din Comuna Curcani, județul Călărași, care transporta fără documente de proveniență și sanitar-veterinare, cantitatea de 410 Kg carne vițel.
 
Împreună cu reprezentanții D.S.V. Călărași s-a luat măsura confiscării mărfii și sancționarea contravențională cu 1.000 lei, potrivit Legii nr. 984/2005 privind normele sanitar-veterinare.

Comentariile sunt inchise.