Acordul de colaborare semnat între MAE şi OIM, adoptat de Guvern

Media 10:13 pm - 30 decembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru Acordul de colaborare semnat între MAE şi OIM, adoptat de Guvern

Guvernul a adoptat, printr-o Hotărâre, Acordul de colaborare semnat la 2 noiembrie 2015, la București, între Ministerul Afacerilor Externe – prin Departamentul Consular – şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Acordul prevede coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile, precum şi a activităţilor legate de consolidarea capacităţii de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, de schimburile de informaţii şi documente, de cooperarea tehnică şi de alte aspecte relevante în domeniu. Prin acest document se formalizează colaborarea din ultimii ani dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, în vederea eficientizării intervenţiilor pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români aflaţi în dificultate.

Cooperarea cu Organizația Internațională pentru Migrație are în vedere sprijinirea acțiunilor MAE de repatriere a cetățenilor români din zone unde prezența consulară română este redusă sau nu există, în condițiile în care OIM are reprezentanţi în 480 de zone/regiuni.

Informații suplimentare:

Înființată în 1951, Organizația Internațională pentru Migrație este principala instituție interguvernamentală specializată în domeniul migrației, activând în strânsă legatură cu parteneri guvernamentali, interguvernamentali și neguvernamentali.

Având în componență 157 state membre și alte 10 cu statut de observator, OIM are birouri în peste 100 de țări și își dedică întreaga activitate pentru promovarea migrației reglementate în beneficiul tuturor. Acest lucru este realizat prin oferirea de servicii și consultanță atât pentru guverne, cât și pentru migranți.

OIM își desfașoară activitatea în patru arii de gestionare a migrației: migrație și dezvoltare, facilitarea migrației, reglementarea migrației, migrația forțată.

Biroul de presă

Comentariile sunt inchise.