27 tineri absolvenți selectați pentru a ocupa un loc de muncă, la bursa organizată de AJOFM Călărași

Media 9:50 pm - 25 septembrie, 2015 Comentariile sunt închise pentru 27 tineri absolvenți selectați pentru a ocupa un loc de muncă, la bursa organizată de AJOFM Călărași

Astăzi, 25 septembrie 2015, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2015.

Acțiunea s-a desfășurat simultan la sediul CRFPA Călărași și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi 421 agenţi economici care au oferit  un număr de 460 de locuri de muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: industrie, construcţii/confecții metalice, transporturi şi confecţii textile.  Din totalul posturilor vacante, 265 se adresau persoanelor fără experință în muncă.

La cele două acţiuni au participat 21 angajatori, 16 la bursa organizată în Călărași și 5 la bursa de la Oltenița, precum şi 254 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (144 la Călărași și 110 la Oltenița), dintre care 142  absolvenți promoția 2015.

În urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici, 20 de tineri au fost selectaţi pentru a ocupa un loc de muncă, aceştia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angajatorilor pentru a-şi dovedi abilităţile.

Alți 7 tineri absolvenți au fost încadrați pe loc în meserii/ocupații precum: lucrător comercial, vânzător, zugrav, șofer autoturism, mecanic auto și îngrijitor clădiri.    

Persoanele participante la Bursă care nu dețineau nicio calificare au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de AJOFM Călărași.

La acțiunea organizată la Călărași au fost prezenți reprentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, precum și ai Direcţiei Generale de  Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi,  cei din urmă fiind însoțiți de tineri proveniți din centrele de plasament, solicitanți ai unui loc de muncă.  

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

ajofm

Comentariile sunt inchise.