Buletin de presa – IPJ Calarasi

Media 3:02 pm - 14 ianuarie, 2016 Comentariile sunt închise pentru Buletin de presa – IPJ Calarasi

Nicolae Bălcescu – bărbat, reţinut pentru înşelăciune

​Poliţiştii din Nicolae Bălcescu au reţinut un bărbat, care ar fi înşelat o vânzătoare de la un magazin din localitate.

​La data de 13 ianuarie 2016, la scurt timp de la sesizarea faptei, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt, a fost identificat P. Lucian, de 33 ani, din oraşul Lehliu Gară, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Acesta s-a deplasat la un magazin alimentar de pe raza localităţii Nicolae Bălcescu, unde a solicitat un produs, ar fi indus în eroare pe vânzătoare cu privire la înmânarea unei bancnote de 100 lei, fără a i-o preda, însă i-a cerut bunul şi restul la suma respectivă.

​Poliţiştii au dispus ieri măsura reţinerii pesroanei bănuite de înşelăciune, pe care au depus-o în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

•  

 

Lehliu Gară – reţinut pentru tentaivă de furt şi distrugere

Poliţiştii din Lehliu Gară au reţinut un bărbat din comuna Mânăstirea, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentaivă de furt, ditrugere şi violare de domiciliu.

În fapt, în cursul lunii decembrie 2015, C. Vasile, de 38 ani, ar fi pătruns într-un imobil nelocuit din oraşul Lehliu Gară, cu intenţia de a sustrage bunuri, fiind surprins la câteva zile şi în curtea unei locuinţe din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, unde ar fi intrat fără drept.

Faţă de persoana bănuită a fost dispusă măsura reţinerii, urmând să fie prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Mandat, pus în execuatre de poliţişti

​Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în aplicare, în după-amiaza de 13 ianuarie 2016, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Bucureşti în aceeaşi zi pe numele unei femei din comuna Modelu, Judeţul Călăraşi.

​B. Maria, de 47 ani, care a fost condmanată la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată, a fost încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

 

•  

 

Evenimente rutiere

 

În seara de 13 ianuarie 2016, S. Gabriel, de 31 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 31, în afara localităţi Chiselet, şi a pierdut controlul asupra direcţiei, maşina părăsind partea carosabilă şi oprindu-se într-un şanţ.

În urma evenimnetului rutier, conducătorul auto şi pasagerul au fost răniţi uşor.

Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

​În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea cauzelor accidentului.

 

•  

 

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată în seara de 13 ianuarie 2016 cu privire la faptul că pe DN 31, în localitatea Ulmeni, a avut loc un eveniment rutier.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că N. Marian, de 23 ani, din Olteniţa, a condus un autoturism şi nu ar fi adaptat viteza în curbă, în condiţiile unui carosabil umed, şi a pierdut controlul asupra direcţiei. Maşina a parasit partea carosabilă şi a lovit o poartă de acces într-un imobil.

În urma accidentului a rezultat vatamarea corporală uşoară a conducătorului auto, care a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Cercetările sunt efectuate în continuare pentru determinarea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

 

•  

 

 

În seara de 13 ianuarie 2016, A. Marian, de 20 ani, din comuna Chirnogi, a condus un autoturism pe DN 41şi, pe fondul altor preocupări în timpul conducerii (utilizarea telefonului mobil) și al vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei, maşina răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, care a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

 

Pentru siguranţa participanţilor la trafic şi reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să respecte regulile privind prioritatea de trecere!

Dacă porniţi în călătorie în următoarele zile, interesaţi-vă de starea drumului pe traseul pe care doriţi să-l urmaţi şi cu privire la condiţiile meteorologice existente!

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 44

http://cl.politiaromana.ro                      

Comentariile sunt inchise.