Ziua Uniunii Europene, sărbătorită la ADR Sud Muntenia

Media 9:03 pm - 9 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Ziua Uniunii Europene, sărbătorită la ADR Sud Muntenia

Joi, 9 mai, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat un eveniment dedicat Zilei Europei, denumit simbolic „Steluțe pe cerul Europei”.
Invitați pentru a sărbători Ziua Uniunii Europene au fost elevi din clasele II – IV de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Călărași, de la Școala cu clasele I – VIII nr. 5 „Nicolae Titulescu” Călărași și de la Școala cu clasele I – VIII nr. 1 Modelu.
Cei peste 30 de elevi, îndrumați de către învățătorii coordonatori, au realizat o expoziție de colaje pe tema „Vacanța mea europeană”, reprezentând simboluri naționale din statele europene, și au susținut recitaluri de cântece și dansuri tradiționale din țările membre ale Uniunii Europene.
Organizarea acestei acțiuni a avut ca scop promovarea unei gândiri europene și popularizarea fenomenului de „Uniune Europeană” în rândul celor mici, precum și informarea lor despre investițiile realizate la nivelul regiunii Sud Muntenia, cu ajutorul fondurilor REGIO.

Ziua de 9 Mai reprezintă o zi a bucuriei de a fi împreună și a voinței de solidaritate a marii comunități din care fac parte cetățenii Europei Unite, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

Comentariile sunt inchise.