Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor

Media 11:11 am - 17 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor

Anul acesta are loc o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Cu această ocazie Muzeul Dunării de Jos Călărași organizează o serie de manifestări începând cu data de 16 mai 2013.

Peisaj Italian (Paesaggio italiano)
Expoziție internațională de artă organizată în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Muzeul de Artă din Ploiești și Galeria de Artă Silistra. Evenimentul este organizat sub patronajul Institutului Cultural Italian, a Ministerului Culturii din România și în colaborare cu Asociația "Artisolide" si va avea loc în data de 16 mai 2013, ora 12.00 la Centrul Cultural Călărași și în Foaierul Barbu Știrbei al Consiliului Județean Călărași.
Pescuitul de o parte și de alta a Dunării
Expoziție internațională de arheologie și etnografie realizată în parteneriat cu Muzeul Regional Ruse, Muzeul Regional Tutrakan, Muzeul Județean Ialomița, Muzeul Brăilei și Muzeul Județean Teohari Antonescu Giurgiu, ICEM Tulcea. Vernisajul va avea loc în data de 18 mai 2013, ora 18.00 la sediul muzeului.
Grigore Patrichi Smulți – Miniaturi
Expoziție de sculptură dedicată memoriei artistului, care va fi deschisă în data de 18 mai 2013, ora 18.00 la sediul muzeului.
Pentru mai multe detalii despre evenimentele prezentate vă invităm vineri, 17 mai 2013, ora 12.00 să participați la conferința de presă pe care instituția noastră o va organiza la sediul din str. Progresului nr. 4.

Manager,
Dr. Marian NEAGU

Comentariile sunt inchise.