ZIUA EROILOR sărbătorită de jandarmii călărășeni 

Media 5:43 pm - 9 iunie, 2021 0

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, românii celebrează Ziua Eroilor, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională. 

Cu prilejul acestui eveniment, joi, 10 iunie 2021, începând cu ora 12:00, jandarmii călărășeni vor fi prezenți la ceremonialul public organizat de autorităţi ce se va desfășura la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central din municipiul Călărași pentru a omagia cu salve de foc memoria Eroilor Neamului.                                                                                                                                                                                                                                                                  

De asemenea, vom fi prezenți pentru a comemora această zi și în localitățile Oltenița, Vâlcelele și Ciocănești, totodată asigurând și măsurile de ordine publică pe parcursul desfășurării acestor manifestări. 

În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa Eroilor Neamului, care au luptat și s-au jertfit pentru libertate și apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie. 

“CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI EROILOR NEAMULUI !”

Lasă răspuns »