“Ziua Bibliotecii”

Media 10:47 am - 12 noiembrie, 2020 Comentariile sunt închise pentru “Ziua Bibliotecii”

Marcarea trecerii unui an de la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Județeane “Al. Odobescu” din Călărași a constituit prilejul unei frumoase surprize făcută de instituția respectivă iubitorilor de carte, organizând în ziua de 30 octombrie un ciclu de manifestări cultural-artistice intitulat “Ziua Bibliotecii”.

Într-o atmosferă primitoare, cei care au trecut pragul bibliotecii s-au bucurat de toate momentele oferite: de la proiecția filmului “BJCL- Marca înregistrată” realizat de Rosana Achim de la “Studio Jet-Șef” din București și până la vernisarea expoziției de artă neconvențională “Wire Art” realizată de artistul vizual călărășean Ilie Șerb. Cei veniți au mai putut viziona Expoziția de artă plastică “Mărturii cromatice” (vernisata anterior) una de carte “Noutăți editoriale” luând parte și la festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Proză “Alexandru Odobescu” aflat la cea de-a XXXX-a ediție: Florentina Loredana Dalian din Slobozia pentru lucrarea “Hanul din vii” (premiul întâi) Liliana Toma din Brăila pentru titlul “Podul din oglindă” (premiul doi) Cablan Andrei Gabriel tot din Brăila pentru titlu “Protectorii coroanei” (premiul trei).

Cei prezenți au fost plăcut impresionați și de lucrările lui Ilie Șerb care a expus un număr mare de exponate care conțin diferite tematici, toate executate în sârmă aurită atașată pe fundaluri negre conturând imagini de o mare frumusețe și delicatețe, demonstrând mare talent, imaginație și îndemânare.

Un ultim moment a fost rezervat festivităților de premiere a colaboratorilor, donatorilor, voluntarilor și cititorilor fideli.

Pe timpul desfășurării acestor activități, în fața bibliotecii era prezenta caravana cu vânzare de carte “Cartea pe roți în orașul tău” aparținând Editurii “Humanitas”, spațiu asaltat de tinerii cititori, lucru foarte imbucurător.

“Ziua bibliotecii” a fost într-adevăr o sărbătoare iar gazdele, ca de fiecare dată, au fost la înălțime, toți cei prezenți bucurându-se de atenția și căldura lor.

Constantin Mitulescu

Comentariile sunt inchise.