Zeci de percheziții domiciliare la suspecți de evaziune fiscală, înșelăciune și spălare de bani

Media 8:14 am - 31 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Zeci de percheziții domiciliare la suspecți de evaziune fiscală, înșelăciune și spălare de bani

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași, efectuează un număr de 80 de percheziții domiciliare pe raza localității Sintești, județul Ilfov, în cadrul unei acțiuni de amploare, vizând  destructurarea unui grup infracțional organizat,  specializat în obținerea unor beneficii financiare substanțiale, prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani.

În fapt, se reține că membrii grupului infracțional organizat, structurat pe paliere de execuție, au realizat o activitate infracțională conexă faptelor pentru care se efectuează cercetări în dosarul penal instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, privind comiterea unor fraude bancare de proporții, sub coordonarea liderilor Mihai Stan și Ruse Daniel.

Astfel, o parte din membrii grupării acordau împrumuturi percepând dobânzi cuprinse între 7 și 40% pe lună, fără a declara organelor fiscale veniturile astfel realizate.

Sumele de bani împrumutate și dobânzile pretinse erau recuperate ulterior prin contractarea de către debitori a unor împrumuturi bancare, creditele fiind obținute prin utilizarea unor documente falsificate.

Procedând în această manieră, membrii grupării au cauzat un prejudiciu estimat la peste 15.000.000 Euro.

În cauză sunt efectuate cercetări față de 38 de învinuiți, pentru săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat, prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003, înșelăciune cu consecințe  deosebit de grave, prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 și 5 C. p.,  evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 și  spălare de bani prev.de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Călărași vor proceda la audierea învinuiților, urmând a dispune măsurile legale în cauză față de aceștia după finalizarea audierilor.

Facem precizarea că faptele învinuiților urmează a fi analizate prin raportare la dispozițiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumția de nevinovăție.

 

Comentariile sunt inchise.