Vizită la proiectele Regio implementate în judeţul Ialomiţa

Media 10:01 pm - 19 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Vizită la proiectele Regio implementate în judeţul Ialomiţa

Patru proiecte din judeţul Ialomiţa ce se derulează cu finanţare europeană nerambursabilă prin intermediul Regio au fost vizitate miercuri de jurnalişti.

Potrivit unui comunicat remis de ADR Sud Muntenia aceasta este cea de-a doua vizită din acest an la proiectele implementate cu sprijin nerambursabil Regio din Sud Muntenia.

Vizita în teren la locul de implementare a proiectelor Regio din judeţul Ialomiţa a avut ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a mass-mediei privind existenţa Programului Operaţional Regional şi a beneficiilor aduse localităţilor în care se derulează acestea şi, implicit, regiunii Sud Muntenia.

Întâlnirea cu jurnaliştii din Ialomiţa a avut loc la Centrul Cultural „Ionel Perlea”, unde s-a organizat un scurt briefing de presă, pentru a prezenta agenda zilei. Cu această ocazie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a purtat discuţii cu jurnaliştii despre stadiul derulării proiectelor din Ialomiţa, dar şi din Sud Muntenia, ce au obţinut asistenţă nerambursabilă în cadrul Regio.

Toate cele patru obiective vizitate sunt din municipiul reşedinţă al judeţului Ialomiţa şi vizează dezvoltarea mediului privat. Beneficiarii contractelor Regio au primit anul trecut finanţare în cadrul Axei prioritare 4, DMI 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

Prima vizită în teren s-a făcut la SC GHETSBI SRL, care a obţinut fonduri Regio pentru proiectul „Achiziţie de echipamente medicale pentru dotarea şi modernizarea centrului medical în cadrul unor programe de combatere a obezităţii, de recuperare fizică şi psihică în diverse afecţiuni şi de antiaging”. Valoarea totală a contractului însumează 977.377,30 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 790.754,27 lei. Implementarea proiectului a durat şapte luni, perioadă de timp în care SC GHETSBI SRL a achiziţionat echipamente medicale şi informatice şi a creat şapte noi locuri de muncă.

Cel de-al doilea proiect vizitat împreună cu jurnaliştii a fost „Extindere service auto cu hală tinichigerie – vopsitorie”, al cărui beneficiar este SC PROFESIONAL SERVICE SRL. Contractul de finanţare a fost semnat la începutul lunii august 2011 şi a avut o perioadă de derulare de 14 luni, timp în care societatea a construit o hală nouă, pe care a dotat-o cu ateliere de tinichigerie şi vopsitorie auto. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.057.820,32 lei, din care costurile totale eligibile au reprezentat 853.080,90 lei.

Următoarea investiţie vizitată, realizată cu fonduri Regio, a fost „Dezvoltarea şi consolidarea societăţii SC FIX TOUR SRL prin modernizarea activităţilor în domeniul turismului”. Agenţia de turism SC FIX TOUR SRL şi-a propus ca prin acest proiect să îşi lărgească gama de produse turistice proprii, astfel încât să realizeze o competitivitate sporită în domeniul furnizării de servicii turistice.

Evenimentul destinat jurnaliştilor din judeţul Ialomiţa s-a încheiat cu vizitarea unui proiect ce vizează „Dotarea şi echiparea cabinetului stomatologic MEDICAL DENTAL BLUE”. Contractul, ce s-a desfăşurat pe o perioadă de 14 luni, s-a încheiat în august a.c. şi a avut o valoare totală de 468.410,36 lei, din care 465.317,96 lei reprezintă valoarea totală eligibilă. Cu fonduri Regio s-au achiziţionat echipamente noi performante, de ultimă generaţie în domeniul stomatologic.

La începutul lunii octombrie vor fi promovate proiectele finanţate prin Regio de la nivelul judeţului Giurgiu.

 

Comentariile sunt inchise.