Un proiect derulat de către Asociația Armata Salvării din România în parteneriat cu Salvation Army Norway ajută oamenii aflați în nevoie

Media 7:30 pm - 11 noiembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Un proiect derulat de către Asociația Armata Salvării din România în parteneriat cu Salvation Army Norway ajută oamenii aflați în nevoie

De multe ori, cei mai săraci oameni nu au acces la servicii educaționale, medicale și sociale. Prin intervenții menite să îmbunătățească viața celor mai dezavantajate grupuri sociale din București, Ploiești și Iași, proiectul S.M.A.R.T derulat de către Asociația Armata Salvării din România în parteneriat cu Salvation Army Norway își propune să contribuie la rezolvarea problemelor lipsei locuințelor, a abandonului școlar, să reducă fenomenul exploatării prin muncă, îmbolnăvirile și decesele premature.
Cu o istorie de peste 150 de ani și cu o prezență în 130 de țări, Armata Salvării își deșfășoară activitatea în România de peste 20 de ani.

Proiectul S.M.A.R.T., finanțat de către Fondul Român de Dezvoltare Socială are ca scop să ajute peste 1.600 de oameni aflați în nevoie, dintre care 1.050 de persoane fără adăpost sau locuință, 100 persoane, din București și din Oslo, cu un nivel scăzut de educație, posibile victime ale traficului de ființe umane, 300 de copii aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, precum și 150 de părinți ai acestora.
Oamenii sunt identificați pe stradă și sunt ajutați să obțină acte de identitate, ajutoare sociale, acces la adăposturi, la servicii medicale și la apartamente securizate pentru victimile traficului de persoane în colaborare cu alte organizați partenere.
De la debutul proiectului în decembrie 2019 Armata Salvării a inițiat un program de after school unde aproximativ 300 de copii aflați în cele 2 centre de zi din Ploiești și Iași, zilnic de la ora 13:00 până la ora 17:00, își fac temele, primesc o masă caldă, primesc consiliere pisho-socială, sunt învățați si dezvoltă deprinderi de viață și artistice. Tot în aceste centre de zi funcționează și câte un centru de consiliere psiho-sociala și asistență socială comunitară, câte un club și diverse activități pentru prevenirea comportamentelor adictive, a traficului de ființe umane și a violenței domestice dar și Scoala Parintilor. Copiii sunt selectați cu ajutorul profesorilor care semnalează cazurile din școală și prin Direcția de Asistență Socială.
Totodata prin proiectul S.M.A.R.T. Armata Salvarii își propune sa strângă comunitățile locale, administrația publică, sindicatele și patronatele într-un parteneriat care să schimbe viețile celor mai puțin norocoși dintre noi.
Pentru cei care doresc să se alăture cauzelor susținute de către Asociația Armata Salvării ca membri, parteneri sau voluntari îi pot contacta la office@armatasalvarii.ro sau la numărul de telefon: 0727 116 466.

Comentariile sunt inchise.