Tutun vrac ascuns în portbagajul unei mașini, descoperit de poliţiştii de frontieră

Media 10:53 am - 27 septembrie, 2019 Comentariile sunt închise pentru Tutun vrac ascuns în portbagajul unei mașini, descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat două persoane care transportau, într-un autoturism, aproximativ 23 kg tutun vrac, fără documente de provenienţă.

În data de 25.09.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.
​Astfel, au fost depistați pe raza localității Mânăstirea, județul Călărași, doi cetăţeni români în vârstă de 30, respectiv 33 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care transportau cu autoturismul proprietate personală cantitatea de 22,85 kg de tutun vrac, tocat.
Cei doi au declarat că au achiziționat tutunul dintr-o piață, din Călărași, în schimbul sumei de 100 de lei și intentionau să îl utilizeze pentru consumul propriu.
​Poliţiştii de frontieră au ridicat, întreaga cantitate de tutun, în vederea confiscării, întocmind persoanelor în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializare produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, lit. H din Legea 227/ 2015.

Comentariile sunt inchise.