Tutun, țigări și mașini manuale de fabricat țigarete, confiscate de polițiștii de investigarea fraudelor în urma perchezițiilor efectuate în comunele Șoldanu și Curcani din județul Călărași

Media 5:46 pm - 22 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Tutun, țigări și mașini manuale de fabricat țigarete, confiscate de polițiștii de investigarea fraudelor în urma perchezițiilor efectuate în comunele Șoldanu și Curcani din județul Călărași

Polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călărași și Poliției Municipiului Oltenița, însoțiți de jandarmi, au descins miercuri dimineață la locuințele a cinci persoane, suspectate de evaziune fiscală cu tutun.

Peste 17,5 kg de tutun, aproximativ 19000 de țigarete și 7 dispozitive manuale de confecționat țigarete au fost confiscate.

În baza autorizațiilor emise de Judecătoria Oltenița, polițiștii și jandarmii au efectuat, pe raza comunelor Șoldanu și Curcani, din județul Călărași, cinci percheziții domiciliare la locuințele lui I. Dumitru, de 25 ani, I. Mihai, de 25 ani, B. Ion, de 37 ani, D. Nicoleta, de 38 ani, și B. Postelnicu, de 35 ani, suspectați de săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală și deținerea, în afara antrepozitului fiscal, a unor produse supuse accizării.

Au fost găsite și ridicate în vederea confiscării 17,75 kg de tutun mărunțit, 7 dispozitive manuale pentru fabricat țigări, 18.955 de țigarete confecționate și depuse în cutii a câte 200 de bucăți, precum și 794 de foițe cu filtru.

Prejudiciul este estimat la peste 30.000 lei.

La acțiune s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Polițiștii au luat măsura indisponibilizării unui autoturism cu privire la care există suspiciunea că a fost folosit la transportul și comercializarea țigaretelor în județele limitrofe.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și deținerea, în afara antrepozitului fiscal, peste limita stabilită de Codul fiscal, a unor produse supuse accizării, urmând să fie luate toate măsurile care se impun pentru documentarea, probarea și tragerea la răspundere penală a suspecților. 

Comentariile sunt inchise.