Tu decizi! Votează legal! – Acțiuni de informare, desfășurate în piețe și târguri din Oltenița și Budești

Media 9:58 am - 29 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Tu decizi! Votează legal! – Acțiuni de informare, desfășurate în piețe și târguri din Oltenița și Budești

Polițiștii de proximitate și de ordine publică din municipiul Oltenița și orașul Budești au efectuat, în ultimele zile, mai multe acțiuni de informare a populației, cu privire la campania, inițiată de Ministerul Administrației și Internelor, desfășurată la nivel național, sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!"

Cumpărătorilor și comercianților din piețele și târgurile din cele două localități le-au fost distribuite flyere cu mesajul campaniei de informare, care se adresează cetățenilor români cu drept de vot, având ca scop responsabilizarea alegătorilor cu privire la limitele pedepselor prevăzute de lege pentru mită electorală.

Polițiștii le-au prezentat oamenilor o serie de prevederi ale Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și Senatului în scopul conștientizării faptului că  promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum și primirea acestora de către alegător, în același scop, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Afișele cu mesajul Votul NU este de vânzare au fost postate în locuri cu vizibilitate, pentru ca toate persoanele care tranzitează aceste piețe să conștientizeze implicațiile unui vot ilegal.

Acțiuni de informare au desfășurat și pompierii călărășeni din cadrul Compartimentului Inspecției de Prevenire, în aproape 30 de localități din județul Călărași, în timpul activităților specifice efectuate în teritoriu, unde au distribuit materialele promoționale ale campaniei „Tu decizi! Votează legal!".

Comentariile sunt inchise.