Trimiși în judecată pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și lovirea sau alte violențe

Media 4:34 pm - 12 septembrie, 2023 0

in cauza mediatizata prin comunicatul de presă nr. 20/VIII-3/2023 din data de 19.05.2023, prin rechizitoriul din data de 11.09.2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași  au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventiva a controlului judiciar, a inculpaților:
(1) G.H., 52 ani, pentru sãvârsirea infracțiunilor de “lipsirea de libertate în mod ilegal” prev. de art. 205 alin. (1) C.pen., “lovirea sau alte violente” prev. de art. 193 alin. (2) C.pen. si “amenintarea” prev. deart. 206 alin. (1) C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.
si
(2) G.P., 39 ani, pentru sãvârsirea infractiunilor de “lipsirea de libertate în mod ilegal” prev. de art. 205 alin. (1) C.pen. si complicitatea la infractiunea de “lovirea sau alte violente” prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 193 alin. (2) C.pen., ambele cu aplic. art. 83 alin. (1) C.pen.
In rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
La data de 17.05.2023, în intervalul orar aproximativ 20.18- 20.30, inculpați G.H. si G.P., in scop vindicativ, au lipsit-o de libertate, in mod ilegal, pe persona vătămată MIL., in interiorul unui autoturism condus de inculpatul G.P
In continuare, inculpatul G.P. a condus autoturismul pe o distantă de aproximativ 4 km, in afara mun. Călărași, pâna la intersecția dintre DN 3Bs i DN3, perioada în care, prin amenințări cu suprimarea vieții si violente fizice, care i – au produs persoanei vătămate leziuni traumatice ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale, au împiedicat-o să coboare din autoturism, până in
momentul in care persona vătămată, profitând de reducerea vitezei de deplasare, a reușit sã iasă din autoturism si sa se refugieze intr-un alt autovehicul aflat în tranzit prin zona respectivă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecatoriei Călărași, cu propunere de menținere a măsurii preventive a controlului judiciar.
***
Facem precizarea ca această etapa a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedura penală, finalizarea anchetei penale si trimiterea cauzei la instantă spre judecare, situație care nu pot înfrânge, în nici un fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă răspuns »