Traficanți de droguri de risc, prinși de procurori

Media 6:46 pm - 2 februarie, 2023 0

La data de 01.02.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar în perioada 2022-2023, în mod repetat, au comercializat droguri de risc (canabis) consumatorilor din județele Ialomița și Călărași.
În cursul zilei de 01.02.2023, au fost puse în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Călărași, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 26.750 de lei și 100 de euro și instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism de lux.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul S.C.C.O. Ialomița și al jandarmilor din cadrul IJJ Călărași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă răspuns »