TIR cu bunuri susceptibile a fi contrafăcute oprit la P.T.F. Călărași

Media 1:37 pm - 16 septembrie, 2022 Comentariile sunt închise pentru TIR cu bunuri susceptibile a fi contrafăcute oprit la P.T.F. Călărași

Poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași și Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de inspectori ai Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de articole vestimentare, toate purtând însemnele unei firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.09.2022, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat, un autocamion condus de un cetățean român, în vârstă de 42 de ani.
Şoferul transporta, conform documentelor prezentate articole textile din Turcia pentru o societate comercială de pe teritoriul României. Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, colegii noştri au solicitat sprijinul inspectorilor Direcției Regionale Vamale București.
Astfel, echipa comună de control, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate. Cu această ocazie au fost descoperite 864 articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
Bunurile, în valoare estimată de 86.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Comentariile sunt inchise.