Suspiciuni de fals și uz de fals la Grădina Zoologică

Media 11:54 pm - 18 mai, 2023 0

Despre neregulile și abuzurile de la Grădina Zoologică din municipiul Călărași am scris numeroase articole și așteptăm ca organele abilitate să își facă treaba.

Noi avem obligația doar să informăm opinia publică despre neregulile prin care se acoperă acțiuni ilicite, chiar dacă anumite persoane vizate de anchetele penale sunt deranjate de articolele noastre foarte bine documentate și încearcă să ne intimideze prin acțiuni în justiție.

Pentru a dovedi că nu ne lăsăm intimidați, solicităm organelor de cercetare penală să verifice și procedura de înregistrare a documentelor în registrul de evidență (intrare/ieșire) al instituției, întrucât există suspiciuni de fals și uz de fals prin acțiunea ilicită de a fi “păstrate” numere de înregistrare, care ulterior sunt folosite pentru antedatarea documentelor.

Presiunea asupra angajaților de la ZOO am aflat că este maximă, pentru că niciunul nu face ceva nelegal de capul lui sau pentru a obține beneficii personale.

Ceea ce cunoaștem de foarte multă vreme este că această practică nu este una nouă, însă a fost perpetuată tocmai pentru a acoperi unele nereguli, cum ar fi și cea privind înființarea Registrului pentru fătări pe anul 2023.

Precizăm că în urma articolului în care am atras atenția că la ZOO nu sunt înființate registrele prevăzute de lege si am cerut să fie efectuate verificări, în registrul de evidență al complexului a apărut o înregistrare dubioasă la numărul curent 28 din data de 06.01.2023, care a fost “păstrat” cu scopul de a fi antedatat un document al instituției.

Solicităm organelor abilitate să verifice cine a înființat în luna aprilie 2023 Registrul de fătări  pe anul 2023 și motivul pentru care l-a înregistrat fictiv la numărul 28 din data de 06.01.2023.

Suspiciunile privind falsul și uzul de fals au apărut și datorită faptului că registrele pentru fătări nu au existat în anii anteriori, mai exact începând cu anul 2021 când ZOO a avut o conducere nouă, dar și că cel pe anul 2023, nu a fost înființat la data de 06.01.2023, ci abia după ce a apărut articolul nostru din data de 21.04.2023.

Surprinzător este faptul, după ce am făcut public că la ZOO nu sunt înființate registrele prevăzute de lege, în aceeași zi a fost desfășurat un amplu control finalizat printr-o “Notă de constatare” olografă, în care sunt analizate punctual tocmai aspectele pe care noi le-am prezentat, recomandându-se și înființarea registrelor enumerate în cuprinsul actului.

Important de subliniat este faptul că noi am informat corect opinia publică pentru că în nota încheiată se recomandă înființarea registrelor prevăzute de lege, urmând ca organele abilitate să verifice motivul pentru care a fost menționată în fals data înființării registrului pentru fătări pe anul 2023, nefiind singura mențiune făcută în fals potrivit informațiilor noastre.

Ne întrebăm de ce organele de control nu își îndeplinesc atribuțiile în mod corespunzător, ci încearcă să acopere neregulile pe care noi le-am dezvăluit, fără să aplice sancțiunile prevăzute de lege, fiind evident că în lipsa registrelor puteau să dispară animale și păsări fără ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere.

Lasă răspuns »