Suspecți de trafic de persoane, arestați preventiv

Media 11:17 am - 3 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Suspecți de trafic de persoane, arestați preventiv

Magistrații Tribunalului Călărași au emis pe data de 2 mai a.c. mandate de arestare preventivă pe numele a 11 din cei 12 suspecți de trafic de persoane din județul Călărași, potrivit soluției afișate pe portalul instanțelor.

Conform datelor dintr-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Călărași, ei sunt suspectați de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe tinere, pe care le-au găzduit, transportat și exploatat prin obligare la practicarea prostituției, în Italia.

Din cercetările efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă, a reieșit faptul că, în perioada 2009 – 2013, cei 12 suspecți, între care există relații de rudenie, au racolat, găzduit și transportat mai multe tinere, care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situație materială precară, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în orașul Parma, unde le exploatau prin obligare la practicarea prostituției „la stradă”.

Valoarea prejudiciului obținut este estimat la 200.000 de euro.

Suspecții au fost depuși în arestul I.P.J. Călărași.

Comentariile sunt inchise.