Suspecţi de comiterea de infracţiuni de tâlhărie, identificaţi cu operativitate de către poliţiştii călărăşeni la scurt timp după comiterea faptelor

Media 8:40 am - 16 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Suspecţi de comiterea de infracţiuni de tâlhărie, identificaţi cu operativitate de către poliţiştii călărăşeni la scurt timp după comiterea faptelor

Una din priorităţile conducerii inspectoratului de poliţie constă în consolidarea climatului de siguranţă în rândul cetăţenilor, pe domeniul public.

Activităţile desfăşurate până în prezent de către poliţiştii călărăşeni reprezintă un pas înainte pentru instalarea treptată a acestui climat.
Elementele infractoare, care au găsit de cuviinţă să recurgă la acostarea femeilor, vârstnicilor sau persoanelor lipsite de apărare, pentru a le smulge bijuteriile sau telefoanele mobile, au fost identificate cu operativitate de poliţişti şi au fost deferite instanţelor de judecată.

Activităţile de investigare şi cercetare întreprinse de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au condus la identificarea a 7 suspecţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, pe raza municipiilor Călăraşi şi Olteniţa.

Astfel, la scurt timp după comiterea a 8 fapte de tâlhărie, poliţiştii călărăşeni au reuşit probarea activităţilor infracţionale a suspecţilor, care, în perioada septembrie – octombrie a.c., au acţionat pe străzile celor două localităţi, urmărind victimele, iar prin întrebuinţare de violenţe sau profitând de imposibilitatea de a se apara, le-au deposedat pe acestea de bijuteriile din aur purtate. Unul dintre aceşti suspecţi a atacat, în scara unui bloc, chiar un bărbat în vârstă, bolnav de Parkinson, căruia i-a sustras brăţara din aur de la mână, victima căzând pe scări în încercarea de a scăpa de agresor.
        
Ca urmare  a investigaţiilor complexe efectuate atât în judeţul Călăraşi, cât şi în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, poliţiştii au reuşit recuperarea bijuteriilor care au fost amanetate de suspecţi.
Prejudiciile cauzate în toate cauzele au fost recuperate în totalitate şi restituite părţilor vătămate.
 
Faţă de cele 7 persoane suspecte, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest preventiv al I.P.J. Călăraşi, iar instanţele de judecată au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.

Comentariile sunt inchise.