Subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru încadrarea șomerilor

Media 10:21 pm - 18 martie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru încadrarea șomerilor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași (AJOFM) acordă, lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare, angajatorilor care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale. Suma respectivă se acordă agenților economici, în baza art. 85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, de la data încheierii convenției cu AJOFM Călărași, pentru fiecare persoană încadrată în muncă din categoriile amintite. În prezent, indicatorul social de referință este de 500 lei, valoarea acestuia putându-se modifica prin Hotărâre a Guvernului, în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum prognozat în anul anterior.

Pe lângă subvențiile amintite, angajatorii mai beneficiază si de scutirea, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii.

Pe parcursul anului 2012, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași a subvenționat locurile de muncă pentru 151 șomeri cu vârsta peste 45 de ani și șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

Comentariile sunt inchise.