Vă trimit aceste rânduri, asumate prin semnătură proprie, mergând pe principiul jurnalismului profesionist, potrivit căruia "ziaristul trebuie să sesize injustiția" și să reflecte adevărul.
In cazul unei anchete jurnalistice mai complexe, vă pot sta la dispozitie cu detalii, la coordonatele din mail.
Prezenta declarație publică nu poate fi interpretată drept "presiune asupra justiției" câtă vreme descriu ca persoana fizică, un caz particular, neîntâlnit foarte des.
La Călărași, dreptul la apărare a devenit o bătaie de joc! Inspecția judiciară ar trebui să vină des în județ!
Este strigător la cer modul în care se înfăptuiește justititia, la Călărași! Nu se mai ține cont de drepturile constituționale, de principiile unui proces echitabil.
Astfel, Completul 18 al Tribunalului Călărași a dispus judecarea si pronunțarea unei cauze civil (apel), fără a ține cont de cererea de amânare pentru imposibilitatea de prezentare a avocatului, cerere justificată, de un document real. Nu s-a cerut judecarea cauzei în lipsă, la dosar existând delegație avocațială și numeroase probe.
Fiecare act procedural a fost întocmit cu bună-credință din partea mea și a apărătorului meu ales, chiar dacă "partea adversă" este o persoană împotriva căreia acțiunea penală se poate pune în mișcare oricând. Beneficiază, ca orice cetățean al României, de garanția legală și constituțională a prezumției de nevinovăție!
Unde mai este garantarea dreptului la apărare, respectarea contradictorialității, a oralității?!
Este foarte grav ce se întâmplă în sălile din Tribunalul Călărași și în afara acestora! Președintele unui complet de judecată trebuie să asculte o singură parte sau a primit ordine de casare a unei hotărâri temeinice și legale a unei instante inferioare în grad?! Judecătorii "sunt independenți și se supun numai legii" ar trebui să fie mai mult decât un principiu! Independența nu poate fi privită ca un beneficiu al magistraților, ci un lucru normal pentru un stat de drept, pentru o justitie liberă!
Domnul președinte al Tribunalului Călărași ar trebui să fie mult mai receptiv la posibilele abateri disciplinare sau fapte de corupție semnalate, indiferent de relațiile de amiciție, rudenie, alianță dintre magistrații instituției pe care o reprezintă legal.
Aș fi curioasă să aflu, dacă dumnealui s-ar simți îndreptățit, dacă un complet de judecată i-ar încălca dreptul la apărare!
Nu pot spune că nu am întâlnit și judecători devotați profesiei atât la Judecătoria Călărași cât și la Tribunalul Călărași, care sunt un exemplu de urmat, datorită comportamentului lor și în afara sălii de judecată dar, din păcate sunt mai puțini decât degetele unei mâini și, pentru că ei înșiși luptă contra corupției judiciare nu sunt prea "comozi".
Mult mai regretabil este că, nu se ia nici o măsură disciplinară sau penală impotriva celor care comit abuzuri și sunt cumpărători de influentă.
Inspecția Judiciară NU vine în teren să vadă care este situația, D.N.A da rezoluții de neincepere a urmărire penală fără să facă minime verificări, iar în tot acest timp procesele se aranjează după buzunar. Schimbarea unei coperți sau extragerea unei minute sunt doar… lucruri mărunte!
Mă voi adresa Curții Europene a Drepturilor Omului pentru abuzurile comise de acest complet de judecată
Georgiana Mihaela DRAGOMIR
Comentariile sunt inchise.