SITE FANTOMĂ!!! SUTE DE FEMEI PĂCĂLITE. AU RĂMAS ȘI FĂRĂ PRODUSE ȘI FĂRĂ BANI

Media 7:17 pm - 13 septembrie, 2017 Comentariile sunt închise pentru SITE FANTOMĂ!!! SUTE DE FEMEI PĂCĂLITE. AU RĂMAS ȘI FĂRĂ PRODUSE ȘI FĂRĂ BANI

rochieȚeapă pe facebook cu …. haine! După ce sute de mămici au fost înșelate de o firmă care vindea pamperși în mediul online, acum alte sute de femei s-au trezit acasă cu niște cârpe în loc de rochii. La OPC s-au făcut sesizări încă din vară, însă site-ul a continuat să funcționeze. Comisarii dar și poliția au intrat pe fir și au început cercetările!

Ne-am obișnuit deja ca la fiecare final se sezon, peste tot să apară reduceri, fie că vorbim de mediul on-line, fie că vorbim de mall-uri. În ultimele luni pe facebook au început să apară fel de fel de anunțuri prin care cei interesați de modă ar putea să achiziționeze produse la prețuri reduse. Însă atenție mare de unde vă comandați! Nu toate paginile făcute de facebook sunt reale. Este si cazul „firmei” Imademoiselle. Pe site găsit poze cu rochii elegante, frumoase, din satin sau dantelă pe toate mărimile și unde mai punem că prețurile au fost reduse de la 249 de lei la 149 de lei. Nimic suspect până aici. Din păcate este doar o mască. Pozele cu acele manechine sunt de fapt luate de pe internet, iar patroanele firmei doar le croiesc sau fac comandă de ele de undeva iar apoi le trimit către cliente.

Sute de femei păcălite!

Sute de femei au crezut în acele anunțuri și și-au comandat de pe site cu încredere. Ce-i drept după plasarea comenzii, cineva imediat îți trimitea mesaj cu „comanda dumneavoastră a fost primită. Coletul va ajunge la dumneavoastră în 5-7 zile lucrătoare”. În cele mai multe din cazuri așa s-a întâmplat, însă unele cliente au fost nevoite să aștepte și câte o lună. Ce au primit acasă? Cârpe, rochii pătate, alte mărimi, alte culori sau chiar cu bucăți de material adăugat pentru a mări lungimea rochiei. Au cerut explicații și au fost asigurate că vor primii banii înapoi. Ceea ce trebuiau să facă … să plătească încă odată transportul pentru a trimite înapoi coletul, iar banii le vor fi aduși de către curier. Nimic mai fals. „Nu mai cumpărați de la ei. De 2 luni am trimis un produs înapoi și nu mi-au returnat banii” , „ Am comandat două rochie și am primit doar una. Am plătit pentru două”, „Eu le-am dat ultimul mesaj că dacă în 2 zile nu primesc banii, mă voi duce la protecția consumatorului, în condițiile în care eu an trimis deja rochișa și am rămas și fără ea și fără bani” , „Sunt neserioși. Nu răspund la telefon, produsul nu corespunde nici pe departe cu cel din fotografie. Nu recomand. Sunt nesimțiți” sau „V-am trimis retur o rochie albastră și nu mi-am primit banii în cont nici acum. A trecut aproape 2 luni.” Acestea sunt doar o parte din comentariile postate pe site-ul Imademoiselle, însă multe dintre ele au fost șterse.

Mai mult, nici măcar numărul de telefon pe care l-au trimis după plasarea comenzii nu este valid. Nimeni nu răspunde la el. Așa că nici telefon, nici adresă de mail și nimic. Singura modalitate de a lua legătura cu ei este pe site …. și acolo răspund când vor ei.

„Rochiile nu arată ca cele din poze! Eu mi-am comandat o rochie mărimea S (menționez că înainte de a achiziționa rochia mi-am luat măsurile pentru a le verifica cu cele dn tabelul lor). Mi-a ajuns rochia în 7 zile, dar mărimea nu îmi era bună. Am sunat, dar tot timpul telefonul era închis. Le-am contactat pe facebook și mi-au spus ca să țin rochia la mine până trimit ei alta și să plătesc 20 de lei returul. Asta s-a întâmplat acum o lună și … nimic”, a spus una dintre cliente.

Sute de plângeri la OPC

Iar mesajele pot continua. În situații asemănătoare sunt sute de femei care au comandat de pe acest site fantomă. De mai bine de trei luni, aproape în fiecare zi, la sediul ANPC s-au înregistrat plângeri însă fără nici un rezultat. O altă clientă spunea într-un comentariu că a păstrat legătura cu comisarii și i-au transmis că „le-au trimis doamnelor o invitație la sediu, dar nu s-au prezentat”. Am vorbit și noi cu directorul Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană, Paul Anghel și i-am expus problema pentru a vedea dacă se poate rezolva într-un fel. Am primit asigurări că se va face tot ce este posibil. În cauză a fost sesizați cei de la OPC Călărași, care ulterior ar fi luat decizia de propunere de închidere a firmei respective. Mai mult, va fi sesizată și poliția și IGP-ul.

Cine sunt Imademoiselle?

La o simplă căutare pe net am descoperit că site-ul Imademoiselle este de fapt o ramură a site-ului Joviale. „Relația dvs. legală este cu entitatea Joviale fashion care operează site-ul pe care îl vizitați și/sau prin care încheiați o tranzacție online, dacă nu se specifică în mod expres altfel în altă parte”, asta se regăsește pe site-ul imademoiselle.ro la secția „Termeni și condiții”. Sediul site-ului Imademoiselle ar fi într-o locuință situată pe strada Tineretului, în localitate Oltenița, județul Călărași. Pe când Joviale „este denumirea comerciala a S.C. JOVIALE FASHION S.R.L. persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Județul Călărași, sat Padurisu, comuna Frumușani (cu număr de ordine în Registrul Comerțului J51/141/2016, cod unic de înregistrare fiscală RO314309970).

Stoenescu Denisa-Elena
Reporter Dobrogea TV

Comentariile sunt inchise.