Sinteza intervențiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași în perioada 18.10.2013 – 21.10.2013

Media 6:52 pm - 21 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Sinteza intervențiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași în perioada 18.10.2013 – 21.10.2013

Intervenții la incendii

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a intervenit în comuna Luica, pentru lichidarea unui incendiu la o magazie aparținând A.V.P.S. Șoimul Dunărean

În data de 20.10.2013, ora 05.53, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să acționeze pe raza comunei Luica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui spațiu de depozitare aparținând Agenției de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Șoimul Dunărean”. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta la nivelul tavanului din scândură al imobilului. Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului de către pompieri militari, împrejurarea determinantă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere de către o persoană neidentificată, pentru a genera incendiul.
Echipajul specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-a deplasat la această intervenție cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, de capacitate mărită, acționând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 50 minute.
În urma incendiului au ars aproximativ 10 mp tavan din scândură și 10 ml grinzi din lemn, valoarea bunurilor distruse ridicându-se la suma de 1000 lei.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acționat pe strada Aleea Constructorului, în municipiul Călărași, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta pe casa scării unui bloc de locuințe

În data de 21.10.2013, ora 02.16, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să acționeze în municipiul Călărași, pe strada Aleea Constructorului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe casa scării unui bloc de locuințe.
La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta la nivelul unui tablou de distribuție a curentului electric. Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului de către pompieri militari, cauza incendiului a fost efectul termic produs la nivelul tabloului electric de distribuție.
Echipajul specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași s-a deplasat la această intervenție cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, de capacitate medie, acționând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 23 de minute.
În urma incendiului a ars material plastic de la cablurile de legătură pentru distribuirea curentului electric.
Pompierii militari au limitat posibilitatea extinderii incendiului la celelalte încăperi și bunuri materiale aflate în imediata apropiere, printr-o intervenție promptă și eficientă.

Intervenții SMURD

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a intervenit pe raza localității Coslogeni, comuna Dichiseni, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă 45 de ani, care prezenta suspiciune de lezare a coloanei vertebrale în zona cervicală, în urma unei tentative de suicid

În data de 18.10.2013, ora 17.16, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Coslogeni, comuna Dichiseni, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Sică M., în vârstă de 45 de ani, în urma unei tentative de suicid. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul era inconștient și prezenta contuzii și suspiciune de lezare a coloanei vertebrale în zona cervicală. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași i-au imobilizat coloana vertebrală prin aplicare de guler cervical, i-au administrat oxigen și l-au predat unui echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Călărași, chemat în sprijin.

Doi bărbați în vârstă de 22, respectiv 18 ani din comuna Ștefan cel Mare, victime ale unei agresiuni fizice, au necesitat intervenția paramedicilor SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina

În data de 20.10.2013, ora 01.54, un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Ștefan cel Mare, pentru acordarea primului ajutor unor tineri, Ionuț I., în vârstă de 22 de ani și Marius N., 18 ani, victime ale unei agresiuni fizice. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbații erau conștienți și prezentau plăgi în zona parietală dreaptă. Paramedicii SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina au efectuat hemostaza și toaleta rănilor, le-au aplicat gulere cervicale, după care aceștia au fost transportați la spitalul din Călărași.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași, a intervenit pe raza localității Alexandru Odobescu, pentru acordarea primul ajutor unui bărbat în vârstă de 66 de ani, victimă a unui accident rutier

În data de 20.10.2013, ora 17.00, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Alexandru Odobescu, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Niculae P., în vârstă de 66 de ani, victimă a unui accident rutier.
La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul era conștient și prezenta o plagă tăiată de aproximativ 6 cm în zona parietală dreaptă. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, după care acesta a fost transportat de urgență la spitalul din Călărași.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași
Lt. Magearu Adriana – Telefon: 0758236044 

Comentariile sunt inchise.