Sinteza intervențiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași în perioada 05.07.2013 – 08.07.2013

Media 11:24 pm - 8 iulie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Sinteza intervențiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași în perioada 05.07.2013 – 08.07.2013

În perioada 05.07.2013 – 08.07.2013, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență produse în zona de competență:

Intervenții SMURD

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Ulmeni, care a suferit traumatisme la nivelul membrelor în urma unei căderi de la înălțime, a necesitat intervenția rapidă a paramedicilor SMURD din Oltenița

În data de 06.07.2013, ora 17.13, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Ulmeni, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ionel V., în vârstă de 42 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare și superioare în urma unei căderi de la înălțime. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era într-o stare de conștiență alterată și prezenta plăgi tăiate la nivelul membrelor inferioare și superioare. Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au acordat primul ajutor persoanei, i-au toaletat plăgile și i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targă și i-au administrat oxigen, i-au aplicat guler cervical, după care au transportat-o de urgență la spitalul din municipiul Oltenița.

Paramedicii SMURD din Dragalina au fost solicitați să intervină pe raza localității Constantin Brâncoveanu, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care a suferit traumatisme severe în urma unui grav accident rutier

În data de 07.06.2013, ora 00.48, un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității Constantin Brâncoveanu, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Dorel M., în vârstă de 33 de ani, care a suferit traumatisme severe în urma unui grav accident rutier. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânărul era întins lângă un autoturism Daewoo Espero (înmatriculat în Călărași), se afla în stop cardio respirator și prezenta midriază bilaterală. Paramedicii SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina au inițiat manevre de resuscitare, acestea fiind continuate în cooperare cu un echipaj al S.A.J. Călărași venit în sprijin. În ciuda eforturilor echipajelor de salvare de a-i reda viața tânărului, manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul persoanei după aproximativ 50 de minute.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a suferit un traumatism cranio cerebral și o plagă de circa 20 de cm la nivel occipital, după ce a fost lovit de copac rupt de furtună, a necesitat intervenția rapidă a paramedicilor SMURD, care i-au acordat primul ajutor și l-au transportat de urgență la spital

În data de 07.07.2013, ora 18.01, un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe DN 3A, pentru preluarea și acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ion M., în vârstă de 44 de ani, care a suferit un traumatism la nivelul capului, după ce o parte din copacul sub care se adăpostea pe timpul furtunii, s-a rupt și a căzut pe el. La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul se afla într-o stare de conștiență alterată și prezenta amețeli, dar și un traumatism cranio cerebral în regiunea occipitală. Paramedicii SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina au acordat primul ajutor persoanei, i-au administrat oxigen și au imobilizat-o pe targa lopată. La scurt timp a venit în sprijin și o ambulanță a S.A.J. Călărași, echipajul acesteia administrând tratament intravenos persoanei, după care aceasta a fost transportată de urgență la spitalul din municipiul Călărași.

Intervenție pentru descarcerarea unei persoane care a rămas blocată în lift

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a acționat pe raza localității, în blocul Flora, pentru deblocarea unui lift rămas între etaje, în care se afla o tânără în vârstă de 28 de ani

În data de 06.06.2013, ora 22.43, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgență, să intervină pe raza localității, pe strada 1 Decembrie 1918, la blocul Flora (din centrul orașului), pentru deblocarea ușii unui lift, în care se afla o tânără, Alexandrina C., în vârstă de 28 de ani. Pompierii militari au acționat rapid, și în aproximativ 20 de minute, folosindu-se de echipamentele din dotare (cilindru și depărtător hidraulic), au reușit să extragă persoana din lift. Tânără era conștientă și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intervenție pentru căutarea unei persoane înecate

Un echipaj profesionist de căutare – salvare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină, cu o barcă pneumatică, pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, care s-a înecat într-o baltă din localitatea Sărulești (crescătorie de pește)

În data de 06.07.2013, ora 11.49, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitați, prin intermediul apelului unic de urgență 112, să acționeze pe raza localității Sărulești, la o baltă de agrement (crescătorie de pește), pentru căutarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 29 de ani, Ionuț O., care se înecase.
Pompierii militari au intervenit în acest caz cu un autocamion, o barca pneumatică de salvare, o cange și un rac cu cordiță.
Operațiunile de căutare – salvare a persoanei înecate s-au desfășurat timp de aproximativ o oră și 30 de minute, echipajul de pompieri găsind trupul neînsuflețit al persoanei înecate (cu rigiditate cadaverică), pe care au l-au scos pe mal și l-au predat unui echipaj de poliție.
Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care tânărul în vârstă de 29 de ani și-a pierdut viața.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași
Plt. maj. Tătăranu Ștefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Comentariile sunt inchise.