Sesiune de informare destinată studenţilor din regiunea Sud Muntenia

Media 7:19 pm - 11 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Sesiune de informare destinată studenţilor din regiunea Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a demarat joi Sesiunea de informare destinată studenţilor din regiunea Sud Muntenia.

Potrivit unui comunicat remis de ADR Sud Muntenia, prima întâlnire informală a avut loc în municipiul Călăraşi la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Management Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Organizarea acestui eveniment a avut ca scop promovarea Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în rândul studenţilor, precum şi impulsionarea interesului tinerilor pentru oportunităţile oferite de finanţările europene. Astfel, studenţilor le-au fost prezentate noţiuni generale despre accesarea fondurilor europene prin Regio, dar şi câteva exemple de succes din judeţul Călăraşi, de implementare a unor proiecte realizate cu asistenţă nerambursabilă prin acest program.
         
Totodată, în cadrul acestei întâlniri de la Călăraşi s-au purtat discuţii pe tema procesului de planificare pentru următoarea perioadă de programare (2014 – 2020). Astfel, au fost abordate subiecte privind noul context al programării strategice pentru Sud Muntenia, precum şi noile orientări la nivel european şi naţional, ce vor ghida programarea instrumentelor structurale pentru perioada 2014 – 2020.

Evenimentul, la care au participat peste 70 de studenţi, a fost organizat cu sprijinul Axei prioritare 6 „Asistenţă tehnică”, finanţată din REGIO, acesta având scopul de a disemina rezultatele implementării Programului Operaţional Regional în Sud Muntenia.

Comentariile sunt inchise.