Senatorul PNL, Răducu Filipescu: “Este trist să vedem că așa ceva se întâmplă în România lui 2017”

Media 10:55 pm - 1 februarie, 2017 Comentariile sunt închise pentru Senatorul PNL, Răducu Filipescu: “Este trist să vedem că așa ceva se întâmplă în România lui 2017”

Senatorul PNL, de Călărași, Răducu Filipescu, a criticat în termeni duri inițiativa Guvernului de a promova o serie de acte normative controversate. Acesta se arată dezamăgit de modul în care PSD-ALDE au ales să guverneze România, într-un dispreț total față de justiție și democrație.

“În mod evident, Guvernul PSD-ALDE a comis un atac împotriva justiției, bunului simț, un atac împotriva dorinței a milioane de români care vor să fie cetățeni ai unei țări, fără să le fie rușine de asta. Este trist să vedem că așa ceva se întâmplă în România lui 2017. Nu putem sta cu mâinile în sân. Alături de colegii de la USR, PNL a depus o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. De asemenea, PNL a depus o solicitare oficială de revocare a Avocatului Poporului, care pare, mai degrabă, în slujba PSD decât în slujba românilor.

Eu cred că trebuie sesizat și procurorul general al României în legătură cu procedura prin care a fost dată această ordonanță de urgență, care mie mi se pare cam ilegală. A fost ascunsă, pur și simplu, n-a fost trecută pe Ordinea de zi a Guvernului, nici măcar pe Ordinea de zi suplimentară. Au dat-o pe sub masă, cum ar veni.

Am informații că Partidul Popular European va lua o poziție față de modul în care PSD înțelege statul de drept. Liberalii, la fel ca sutele de mii de români nemulțumiți, din toată țara, vor ieși în stradă, să manifesteze pașnic față de atacul la democrație comis de Guvernul PSD-ALDE.

Noi, parlamentarii PNL, luăm în calcul, ca soluție finală, extremă, chiar demisia din funcții, dacă asta va duce la căderea Guvernului și reinstaurarea democrației în România.”

Comentariile sunt inchise.