SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

Media 1:17 pm - 27 septembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

În perioada 30 septembrie – 04 octombrie, se va derula la nivel național cea de-a opta ediție a evenimentului „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”

În acest context, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în scopul sensibilizării populației cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor măsuri care să contribuie la creșterea siguranței personale și a bunurilor deținute, vor fi desfășurate activități structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.
Calendarul activităților:
30 septembrie – Lansarea celei de-a VIII a ediții a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, începând cu ora 10.00, în cadrul unei conferințe de presă, la care vor participa și partenerii polițiștilor din programele de prevenire. În parcarea din fața Inspectoratului de Poliție Județean, vor fi organizate mai multe standuri expoziționale, unde polițiști criminaliști, de ordine publică, de la rutieră și luptători ai structurii pentru acțiuni speciale vor prezenta echipamentele specifice și autovehiculele din dotare, realizând totodată, diferite operațiuni practice, precum testarea cu aparatul alcooltest, amprentarea, demonstrații de dresaj cu câinele polițist etc. În teritoriu se vor desfășura activități de prevenire a infracțiunilor de furt.
01 octombrie – Prevenirea infracțiunilor cu violență – acțiune de informare și prevenire la Centrul SERA Călărași ( prevenirea comportamentelor antisociale, cauze, factori favorizanți în săvârșirea infracțiunilor cu violență, consecințele juridice și sociale, răspunderea penală a minorilor) și acțiuni de prevenire a infracțiunilor de lovire și tâlhăriilor, în mijloacele de transport în comun, gări/autogări, centrele de zi pentru vârstnici, oficii poștale etc.
02 octombrie – Prevenirea delincvenței juvenile – activități preventive în școli (Școala generală nr. 8 Mircea-Vodă și Școala generală Nicolae Titulescu din municipiul Călărași), unde vor fi prezentate filme educative; vor fi organizate și acțiuni de prevenire a absenteismului școlar, de distribuire de materiale cu recomandări utile.
03 octombrie – Prevenirea victimizării minorilor – activități de informare și educativ-preventive la Liceul „Danubius” din municipiul Călărași, cu privire la prevenirea exploatării sexuale a minorilor, a pornografiei infantile prin intermediul internetului și a traficului de persoane.
04 octombrie – Siguranța Rutieră – întâlniri cu elevii școlilor de șoferi, activități de educație rutieră în unitățile de învățământ gimnazial și liceal, întâlnire cu pensionarii și cu conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane, acțiuni în trafic pentru reducerea victimizării categoriilor vulnerabile, în funcție de principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Pe întreaga săptămână, cetățenii vor fi sprijiniți de polițiști cu sfaturi preventive, urmând să primească materiale cu conținut preventiv, cu tematică specifică prevenirii furturilor de și din auto, tâlhăriilor sau cu privire la respectarea regulilor de circulație.

Comentariile sunt inchise.