SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII – PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CU VIOLENȚĂ

Media 7:16 pm - 1 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII – PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CU VIOLENȚĂ

În contextul activităților de informare ce se desfășoară în această perioadă în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, acțiunile din data de 01 octombrie sunt dedicate prevenirii infracțiunilor cu violență
Polițiștii de prevenirea criminalității și cei de proximitate au participat astăzi la întâlniri cu elevii din clasele X – XII ai Liceului Danubius din municipiul Călărași și cu copiii de la Centrul SERA Călărași. Discuțiile cu aceștia au vizat prevenirea comportamentelor antisociale, cauze și factori favorizanți în săvârșirea infracțiunilor cu violență, conștientizarea consecințelor legale și în plan social, în cazul comiterii de infracțiuni de către persoane minore.
În teritoriu, polițiștii sunt implicați și în alte activități de informare a cetățenilor pentru reducerea situațiilor de risc. Acțiunile se desfășoară în mijloacele de transport în comun, autogări, centrele de zi pentru vârstnici, oficii poștale, zone izolate, unde vor fi discutate aspecte privind măsurile de autoprotecție pe care potențialele victime le pot lua pentru prevenirea tâlhăriilor sau a infracțiunilor de lovire sau alte violențe.
Astfel, polițiștii recomandă ca divergențele să fie rezolvate doar prin apelare la instituțiile statului și îndeamnă cetățenii ca la violență să nu răspundă tot cu violență.

Comentariile sunt inchise.