Săptămâna prevenirii criminalităţii 28 septembrie – Siguranţa rutieră

Media 10:48 am - 28 septembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Săptămâna prevenirii criminalităţii 28 septembrie – Siguranţa rutieră

 

Poliţiştii rutieri şi de proximitate desfăşoară astăzi o serie de acţiuni pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere, dedicate marcării Zilei Siguranţei Rutiere, din cadrul proiectului Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

Activităţile au debutat încă de la primele ore, cu organizarea „patrulelor şcolare”. Echipe formate din elevi şi poliţişti rutieri s-au asigurat că deplasarea pe drumul public a pietonilor, în special a copiilor, se desfăşoară în bune condiţii.

Patrulele şcolare au acţionat la trecerile de pietoni de pe strada Bucureşti, cele amplasate în apropierea unităţilor de învăţământ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării de prioritate.

Calendarul activităţilor continuă cu organizarea unor şedinţe de educaţie rutieră, la şcoli şi licee, cu elevi atât din clasele primare, cât şi cu adolescenţi. La acestea vor participa, alături de poliţişti, şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi. Vor fi purtate discuţii pe tema măsurilor ce pot fi luate pentru prevenirea victimizării prin implicarea în accidente produse din cauza consumului de alcool, conducerii fără permis, neacordării de prioritate etc. Mesajele vor fi susţinute şi de prezentarea unor filmuleţe sugestive, cu tematică rutieră.

În jurul prânzului, în zonele aglomerate, precum piaţa Orizont, poliţiştii rutieri şi de proximitate vor desfăşura acţiuni pentru prevenirea victimizării pietonilor care traversează neregulamentar strada.

Oamenii legii şi-au propus să se adreseze astăzi şi viitorilor şoferi, respectiv liceenilor din anii terminali sau cursanţilor şcolilor de şoferi, fiind organizate în acest sens mai multe întâlniri în judeţ.

Comentariile sunt inchise.