Salonul de primăvară, 2018 la Muzeul Dunării de Jos

Media 6:01 pm - 13 aprilie, 2018 Comentariile sunt închise pentru Salonul de primăvară, 2018 la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, vă invită sâmbătă, 14 aprilie, ora 11, la deschiderea

Salonului de primăvară

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din strada Progresului, nr. 4.

„Artiști plastici din Călăraşi, Lehliu, Slobozia, Bucureşti, vor fi prezenţi pe simeze cu o serie de lucrări, reprezentând ultimele compoziţii, ieşite de sub incidența șevaletului. De la chipul uman până la peisaje și naturi statice, tratate in diverse maniere, accentul căzând totuși pe figurativ și pe variante interpretative ale acestuia, expoziția accentueazä talentul artiștilor, modul cum au evoluat, schimbarea direcției plastice acolo unde este cazul, dar si raportarea la tradiția picturală, fără a ignora experimentele coloristice îndrăznețe.

Inspirați de formele si de cromatica fascinantă a naturii, dar și de arhitectura veche a citadinului, pictorii care expun, profesioniști si autodidacți, sunt apropiați de ceea ce înseamnă imaginea Bărăganului, evocată în nenumărate momente de beatitudine. Create în fața motivului sau pur si simplu închipuire, tablourile vorbesc despre nivelul artei călărășene, dar și despre tendințele ei din acest moment.

Expun: Cornel Ursu, Camelia Ion, Noni Ştefănescu, Victor Grigore, Silviu Ioan Soare, Maria Bogatu Mancianu, Petronela Milea, Daniela Mariniţă, Laura Culea, Valerie Blanche, Grigore Stan, Cîrstina de la Studina, Maria Candrea Ionescu, Codrin Cîrdu, Corneliu Ratcu, Jimmy Stănescu, Aura Giurcă, Bianca Drăgănescu, Florian Vîlsan”.

Ana Amelia Dincă

Comentariile sunt inchise.