S.P.S.U. al Saint Gobain Glass și S.V.S.U. Gurbănești au ieșit învingătoare în urma desfășurării concursurilor profesionale ale pompierilor civili

Media 9:56 pm - 17 iunie, 2013 Comentariile sunt închise pentru S.P.S.U. al Saint Gobain Glass și S.V.S.U. Gurbănești au ieșit învingătoare în urma desfășurării concursurilor profesionale ale pompierilor civili

În data de 15 iunie a.c., s-a desfășurat, în incinta stadionului municipal din Călărași, etapa județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.
Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situații de urgență are caracter tehnico-aplicativ și sportiv și se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, care activează în cadrul primăriilor și al societăților comerciale din județ
Întrecerea constă în trei probe: „Pista de îndemânare și viteză”; „Dispozitivul de intervenție” și „Ștafeta 4 x 100 metri”.
Acest tip de competiții urmărește: dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență; evaluarea nivelului de pregătire, a capacității de intervenție și popularizarea în rândul cetățenilor a unor aspecte specifice activităților desfășurate de către serviciile voluntare și private pentru situații de urgență.
La această etapă vor participat șase servicii voluntare și private pentru situații de urgență din județul Călărași.
Competiția a fost organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Călărași.
În urma desfășurării probelor concursurilor profesionale ale pompierilor civili, clasamentul a arătat astfel: la categoria Servicii Private pentru Situații de Urgență: locul I – S.P.S.U. al societății comerciale Saint Gobain Glass; locul II – S.P.S.U. al societății comerciale COMCEH și locul III – S.P.S.U. al societății comerciale CATEX; iar la categoria Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență: locul I – S.V.S.U. al comunei Gurbănești; locul II S.V.S.U. al comunei Independența și locul III – S.V.S.U. al comunei Ștefan cel Mare.
Câștigătorii au fost recompensați, în urma prestațiilor din competiție, cu diplome, cupe, medalii și premii în bani.
Cei care au ocupat locul întâi au ocazia să reprezinte județul la faza interjudețeană, care se va desfășura pe parcursul lunii iulie.

Comentariile sunt inchise.