Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 27 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Media 10:12 am - 28 noiembrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 27 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Alege viața! – ca urmare a intensificării acțiunilor în trafic, desfășurate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, în ziua de 27 noiembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași  nu s-au produs accidente rutiere soldate cu victime umane

Polițiștii rutieri din cadrul structurilor de poliție rutieră și de ordine publică  desfășoară acțiuni, în perioada 26 – 28 noiembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași, pentru combaterea principalelor cauze ale accidentelor de circulație.
Într-o singură zi, în data de 27 noiembrie a.c., au fost controlate peste 1400 de autovehicule și sancționate 514 nereguli, dintre care 507 au constituit abateri de la prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 118.725 lei.
89 de persoane au fost sancționate de polițiști pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, dar și 98 de pietoni, pentru traversare  neregulamentară. 115 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, iar 5 pentru neacordare de prioritate. Alte 192 de abateri de la regulile de circulație au fost sancționate potrivit legii.
Polițiștii au constatat și 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au reținut  11 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare. Într-un caz a fost dispusă și imobilizarea autovehiculului.
Acțiuni de aceeași amploare vor fi desfășurate și pe parcursul zilei de 28 noiembrie a.c..

Exemple: – pe raza orașului Lehliu Gară, polițiștii au depistat un autoturism marca Daewoo Cielo, condus de F. Dumitru, de 41 ani, din comuna Sălcioara, județul Ialomița, care, deși emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.                     

– pe bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, a fost depistat în seara de 27 noiembrie a.c., B. Viorel, de 18 ani, din localitate, care conducea autoturismul marca Ford, cu număr de înmatriculare provizoriu. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că valabilitatea autorizației provizorii de circulație era expirată din data de 29 octombrie a.c.. În cauză s-a  întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals.

Comentariile sunt inchise.