Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 16 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Media 8:00 pm - 17 noiembrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Rezultatele obținute în urma acțiunilor desfășurate în trafic, în ziua de 16 noiembrie, pentru reducerea victimizării participanților la trafic

Polițiștii rutieri din cadrul structurilor de poliție rutieră și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași desfășoară acțiuni, în perioada 15 – 17 noiembrie a.c., pe drumurile publice din județul Călărași pentru combaterea principalelor cauze ale accidentelor de circulație.
Ieri, 16 noiembrie a.c., 41 de polițiști călărășeni au acționat în trafic, utilizând 10 aparate radar aflate în dotare, ocazie cu care au constatat 4 fapte de natură penală, dintre care 3 la regimul circulației pe drumurile publice și 160 de abateri de natură contravențională.
Din cele 144 de sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 republicată, 69 de persoane au fost sancționate de polițiști pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare pe drumurile publice și 16 pentru comiterea de alte abateri la regimul rutier.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 39 638 lei.
Urmare a infracțiunilor constatate, oamenii legii au reținut 2 permise de conducere.
Activități similare vor fi desfășurate și pe parcursul zilei de 17 noiembrie a.c.
Exemple:
– Pe strada Locomotivei, din Municipiul Călărași a fost depistat S. Gheorghe, de 59 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, având o îmbibație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
– Pe raza Comunei Ileana, polițiștii au depistat pe P. Florin, de 21 ani, din aceeași localitate, conducând un moped, neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.
Pe numele celor doi participanți la trafic au fost întocmite dosare penale,
urmând a se propune soluție prin parchet.

Comentariile sunt inchise.