Rezultatele obținute în timpul acțiunilor desfășurate de polițiști pentru reducerea victimizării din accidente produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului

Media 2:37 pm - 20 ianuarie, 2014 Comentariile sunt închise pentru Rezultatele obținute în timpul acțiunilor desfășurate de polițiști pentru reducerea victimizării din accidente produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului

În perioada 17 – 18 ianuarie a.c., pe drumurile publice din județ, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au  desfășurat o acțiune pentru reducerea riscului rutier, prin identificarea și sancționarea persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice

În timp activităților, polițiștii au efectuat 493 de testări cu aparatul etilotest, dintre care 14 s-au dovedit pozitive. Au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 pentru conducere sub influența alcoolului, și au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool.

Au fost constatate 5 infracțiuni de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Exemple:

– În seara de 18 ianuarie a.c., ora 21.30, pe DN 31, un echipaj rutier a depistat un autoturism marca Fiat, condus de S. Neculai, de 56 ani, din comuna Grădiștea, care a prezentat, le testarea cu aparatul etilotest, o concentrație alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile, și a fost sancționat contravențional.

– În seara de 18 ianuarie a.c., ora 23.45, pe strada Sf. Nicolae, din municipiul Călărași, polițiștii au depistat un autoturism marca Ford, condus de A. Vlad, de 25 ani, din municipiul Călărași, care a prezentat o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Călărași în vederea recoltării probelor biologice de sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal.

– În seara de 18 ianuarie a.c., ora 23.44, pe strada Flacăra, în municipiul Călărași, polițiștii au identificat pe C. Ștefan, de 21 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Opel, deși prezenta o concentrație alcoolică de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fapta de a conduce pe drumurile publice un autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracțiune și se  pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Sub această concentrație, fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Comentariile sunt inchise.