REZULTATELE OBȚINUTE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2018

Media 3:46 pm - 20 aprilie, 2018 Comentariile sunt închise pentru REZULTATELE OBȚINUTE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2018

• În primul trimestru s-a înregistrat o scădere cu 78% a tâlhăriilor, față de aceeași perioadă a anului trecut
• Infracționalitatea stradală sesizată scade cu 55%
• Numărul persoanelor față de care au fost luate măsuri preventive a crescut cu 42%

În ziua de 20 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: șeful inspectoratului, comisar-șef de poliție, Iorga Marian și comisar-șef de poliție Dumitrașcu Petronel împuternicit adjunct al șefului inspectoratului.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

Obiectivul polițiștilor pentru primul trimestru al anului 2018 a constat în creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, patrimoniului, siguranței stradale și reducerea riscului rutier.

Acţiunile şi activităţile desfăşurate de poliţişti în scop preveniv, prezenţa efectivă în cadrul comunităţii pentru reducerea riscului de victimizare, au avut ca rezultat creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor judeţului, fiind înregistrată o scădere a infracţionalităţii sesizate cu 4%, faţă de aceeași perioada a anului 2017.

Foarte important, având în vedere mediul producerii dar și starea de disconfort creată cetățenilor, se înregistrează o scădere cu 55,00% a infracționalității stradale sesizate în trimestrul I 2018, față de perioada similară a anului precedent, scad și infracțiunile de lovire și alte violențe cu 29,00%.

Tâlhăriile, de altfel un gen de infracțiune cu un pericol social deosebit scad cu 78%, în cifre absolute de la 9 la 2.

Scăderea numărului de infracțiuni este determinată de prezența activă în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a crescut numărul persoanelor față de care au fost luate măsuri preventive cu 42% față de perioada similară a anului trecut.

În ceea ce privește riscul rutier, în județul Călărași, numărul persoanelor decedate în cadrul accidentelor rutiere scade cu 3, fiind înregistrată o persoană decedată în primul trimestru din 2018.

Au fost constatate în flagrant un număr de 59 de infracțiuni la regimul circulației, în cadrul activităților preventive desfășurate.

Acțiunile derulate în primul trimestru din anul 2018 au avut ca rezultat aplicarea unui număr de 7.896 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002.

În cadrul acestor acțiuni au fost reținute în vederea suspendării un număr de 389 de permise de conducere și retrase 157 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași vor acţiona în continuare pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente negative, care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Comentariile sunt inchise.