Rezultate încurajatoare pentru columbofilii călărășeni

Media 7:43 pm - 28 februarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Rezultate încurajatoare pentru columbofilii călărășeni

România a fost reprezentată de 16 crescători de porumbei voiajori, dintre care trei din județul Călărași, la Olimpiada columbofilă găzduită de orașul Nitra – Slovacia. Evenimentul, ce a avut loc în perioada 24-27 ianuarie 2013, a reunit sute de porumbei din Europa, România fiind într-o concurență strânsă cu celelalte 18 țări participante, cu tradiție veche în aceste concursuri. Printre acestea enumărăm: Polonia, Olanda, Ucraina, Belgia, Croația, Spania, Portugalia, Germania, Rusia, Austria, Serbia, și Elveția.
Deși România a obținut rezultate modeste, punctajul obținut de porumbeii călărășeni a ridicat cu mult poziția țării noastre în clasamentul european.
Aflați la prima participare la un concurs european, cei trei călărășeni a dus la expoziție cinci porumbei, din cei zece ce au reprezentat țara noastră, din cei care a avut performanțe în anul competițional 2012, la clasa standard.
Columbofilii noștri au obținut cele mai multe puncte pentru România. Astfel, porumbeii lui Popa Ioan au ocupat locurile 21 și 50 la olimpiadă, în vreme ce în concursurile naționale de zbor s-au clasat pe locul I, respectiv locul IV la categoria standard masculi. Porumbelul lui Marcel Radu s-a situat pe locul 22, în vreme ce pe plan național a ocupat locul V la punctajul general în categoria standard masculi.
Nelu Stanciu a obținut locul 39 la categoria standard masculi și locul 34 la standard female.
Aceste rezultate au propulsat țara noastră pe locul șapte, la egalitate cu Cehia, în clasamentul general, pe țări. Ocupantele primelor locuri au fost: locul I – Slovacia, locul II- Germania și locul III – Polonia.
În standurile expoziției s-au regăsit sute de porumbei, în 24 de loturi de porumbei, care au participat la cele 8 categorii de distanțe.
În clasamentele Olimpiadei sunt punctajele celor mai buni porumbei ai federațiilor participante, obținute strict pe baza regulamentelor F.C.I. (Federația Columbofilă Internațională).

Comentariile sunt inchise.