Reținuți de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Media 6:28 pm - 16 noiembrie, 2021 Comentariile sunt închise pentru Reținuți de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

În seara zilei de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au oprit în trafic pe DN 4, în comuna Șoldanu, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucrești, care conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de prelevare mostre biologice”.
Ulterior, la data de 15 noiembrie a.c., față de bărbat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare preventivă Călărași.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat în trafic pe strada Rocadă din municipiul Călărași, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Față de bărbat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare preventivă Călărași, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au depistat în trafic pe DN4, în afara localității Șoldanu, în județul Călărași, o conducătoate auto în vârstă de 47 de ani din comuna Șoldanu, județul Călărași, în timp de conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Întrucât persoana emana halenă alcoolică, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în caoză a fost condusă la Spitalul municipal Oltenița, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”.

Comentariile sunt inchise.