Reținut de polițiștii rutieri pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Media 2:22 am - 12 octombrie, 2022 0

La data de 07 octombrie a.c., ora 22:55, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 306, în afara localității Dragoș Vodă, județul Călărași, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un canal de irigații.
Conducătorul auto a fost rănit ușor și nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și recoltarea de monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului Rurier s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Ulterior, la data de 10 octombrie a.c., în urma buletinului de analiză toxicologică a rezultat o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g% alcool pur în sânge la momentul recoltării mostrelor biologice.
Acesta fiind cercetat și sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Fată de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Lasă răspuns »