Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Media 9:23 pm - 18 aprilie, 2022 0

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism pe strada București, din municipiul Călărași, însă conducătorul auto nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea până în comuna Modelu, unde a părăsit vehiculul.
La aproximativ 150 de metri de vehicul au fost identificați doi tineri, de 17 și 16 ani, din municipiul Călărași.
​ În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că vehiculul a fost condus de către tânărul de 16 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
​De asemenea, s-a stabilit că acesta a luat cheile vehiculului fără acordul mamei sale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testului efectuat pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis, amfetamină și metamfetamină, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ulterior acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Lasă răspuns »