Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Media 9:23 pm - 18 aprilie, 2022 Comentariile sunt închise pentru Reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism pe strada București, din municipiul Călărași, însă conducătorul auto nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea până în comuna Modelu, unde a părăsit vehiculul.
La aproximativ 150 de metri de vehicul au fost identificați doi tineri, de 17 și 16 ani, din municipiul Călărași.
​ În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că vehiculul a fost condus de către tânărul de 16 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
​De asemenea, s-a stabilit că acesta a luat cheile vehiculului fără acordul mamei sale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testului efectuat pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis, amfetamină și metamfetamină, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ulterior acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Comentariile sunt inchise.