Reținut de polițiști pentru conducere fără permis și uz de fals

Media 5:52 pm - 8 decembrie, 2021 0

La data de 04 decembrie a.c., patrula mixtă formată din polițist și jandarm, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe raza municipiului Călărași, au procedat la sancționarea contravențională a unui bărbat în vârstă de 32 de ani, întrucât nu a acordat prioritate de trecere autospecialei care se deplasa pe drum cu prioritate.
​Cu ocazia aplicării sancțiunii contravenționale s-a luat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere eliberat de autoritatile din Bulgaria.
​Având în vedere faptul că existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere prezentat, s-au continuat verificările stabilindu-se că permisul de conducere este eliberat pe numele altei persoane, bărbatul nedeținând un permis de conducere eliberat de autoritățile din Bulgaria.
​Totodată, s-a dispus efectuarea unui raport de constatare criminalistică de către specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic, stabilindu-se că permisul de conducere prezentat nu este autentic.
​Cel în cauza este cercetat sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ,,uzul de fals”, la data de 07 decembrie a.c., luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Lasă răspuns »