RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA VICTIMIZĂRII PRIN ÎNȘELĂCIUNI!

Media 11:29 am - 11 ianuarie, 2013 Comentariile sunt închise pentru RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA VICTIMIZĂRII PRIN ÎNȘELĂCIUNI!
Polițiștii revin cu recomandările adresate persoanelor vârstnice de a nu da curs solicitărilor telefonice de a vira anumite sume de bani pentru a putea revendica premii fictive
 
Având în vedere cazurile înregistrate la nivelul municipiilor Oltenița și Călărași privind contactarea telefonică a persoanelor vârstnice de către indivizi necunoscuți, care pretind sume de bani necesare rudelor implicate în accidente sau pentru a revendica premii fictive, recomandăm cetățenilor să manifeste deosebită atenție la acest mod de abordare și să nu transfere bani până nu verifică personal situația prezentată!
 
Cel mai recent caz a fost înregistrat ieri, 10 ianuarie a.c., la Poliția Municipiului Călărași. O femeie de 71 ani a sesizat că soțul său a fost apelat pe telefonul mobil, cu două zile în urmă, de către o persoană necunoscută, care i-a spus că a câștigat un premiu mare la un concurs tip tombolă, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să transfere diverse sume de bani. Bărbatul a transferat astfel, în mai multe rânduri, suma totală de 45.500 lei.
         
Pentru prevenirea victimizării prin înșelăciuni, polițiștii recomandă luarea următoarelor măsuri:
Ø                   nu trimiteți bani, solicitați în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luați legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
Ø                   nu dați curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscați să vă creați, în mod conștient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă! 
Ø       nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigător, fără temei, al vreunui concurs, mai ales dacă nu ați participat la un astfel de concurs!
Ø       nu trimiteți date personale sau copii după cartea de identitate, cărți credit/debit prin e-mail/fax!
Ø       nu acceptați în nici un caz să trimiteți persoanelor necunoscute, care vă contactează sub diverse pretexte, bani în avans pentru aducerea unui bun sau transmiterea unui premiu, la care ați fost anunțat câștigător!
Ø       nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoașteți!

Comentariile sunt inchise.