RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU A CONDUCE ÎN SIGURANȚĂ AUTOVEHICULELE, PE TIMP PLOIOS

Media 11:51 am - 17 octombrie, 2013 Comentariile sunt închise pentru RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU A CONDUCE ÎN SIGURANȚĂ AUTOVEHICULELE, PE TIMP PLOIOS

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, în condițiile unui carosabil umed, ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimele ore, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanență tuturor particularităților meteo, de drum și de trafic

Înainte de a porni la drum, luați în considerare următoarele măsuri:

– Obțineți cât mai multe informații despre condițiile de deplasare, precum și despre condițiile meteo prognozate pentru zona tranzitată!
– Verificați funcționarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare și acordați o atenție deosebită sistemului de ventilație/dezaburire a parbrizului și lunetei mașinii!
– Utilizați luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, atunci când e cazul! În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.
– Adaptați în permanență viteza la condițiile de drum!
– Păstrați rândul în coloană și nu vă aventurați în efectuarea unor depășiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți participanți la trafic, în special în condițiile de carosabil acoperit cu apă!
– Semnalizați din timp orice manevră pe care intenționați să o efectuați!
– Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față, pentru a putea opri în condiții optime atunci când situația o impune!
– Folosiți centura de siguranță!
– Este interzis să conduceți autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice!

Comentariile sunt inchise.