Reacția furibundă a conducerii Grădinii ZOO la dezvăluirile apărute în presă

Media 12:17 pm - 15 iunie, 2022 0

Într-o postare apărută astăzi, 15 iunie 2022, pe pagina de Facebook a Complexului de Agrement Dumbrava (Grădina ZOO) din municipiul Călărași, directoarea Blebea Valentina Georgiana a dorit să facă câteva precizări în legătură cu știrile ”false” publicate în spațiul virtual.

Ca să abată atenția de la neregulile publicate de presă de ceva vreme, directoarea complexului a început prin a se lăuda cu o serie de realizări despre care nu am auzit nimic până au început dezvăluirile despre ceea ce se întâmplă la Grădina ZOO.

Directoarea complexului începe prin a prezenta prietenilor virtuali  cum au început problemele  la Grădina Zoologică, susținând că ”totul a pornit de la angajatul care a sustras bunuri aflate în proprietatea Complexului, fiind realizată ulterior o Comisie de Disciplină în vederea soluționării problemelor”. Nu spune nimic despre procesele pe care le are pe rolul Tribunalului Călărași cu privire la acest angajat și nici despre abuzurile comisiei de disciplină, care a fost coordonată în fapt de un consilier juridic care nu este angajat al complexului și care a susținut în fața avocatului angajatului cercetat disciplinar, că ar fi fost împuternicit de primarul Dulce Marius Grigore, dar nu a fost în măsură să prezinte dovada în acest sens, motiv pentru care nici nu o mai poate face după încheierea procesului verbal din  data de 25.05.2022, în care este consemnată concluzia halucinantă a membrilor comisiei. Ce interese are primarul municipiului în această procedură disciplinară și motivul pentru care s-a riscat să își trimită un „împuternicit” pentru a face presiuni și a se amesteca în activitatea comisiei de disciplină, este o altă poveste, cu alte implicații legale, despre care vom reveni cu dezvăluiri explozive.

Directoarea complexului mai susține că angajările făcute au respectat exigențele legii, invocând nevoia de personal, întrucât mai mulți angajați s-ar fi pensionat, fără să indice numărul acestora.

Cu toate acestea, directoarea complexului nu prezintă informațiile de interes public referitoarea la angajarea cumnatului și cumnatei sale și nici nu a precizat că a făcut parte din comisia de concurs și le-a semnat contractele individuale de muncă.

Așteptăm un punct de vedere privind conflictul de interese în sensul legii penale, deoarece este evident că încearcă să prezinte o situație de fapt nereală în postarea de pe Facebook, deși în articolul pe care l-am publicat, am prezentat dispozițiile legale care incriminează fapta acesteia, dar și adresa primarului municipiului prin care este dezvăluit conflictul de interese în care directoarea s-a aflat atunci când și-a angajat rudele.

În final, directoarea complexului își arată nemulțumirea că presa nu a scris despre „binele” pe care l-ar fi făcut pentru ZOO atunci când nu era directoare și că ar fi salvat un pui de tigru întrucât a fost medicul veterinar al Grădinii ZOO timp de 13 ani.

Pe această cale îi transmitem directoarei Blebea că activitatea sa ca medic veterinar, nu justifică în niciun fel neregulile despre care mai mulți angajați din ZOO și-au asumat dezvăluirile și, nefiind obligați să le facă,  concluzionăm că le-au făcut doar pentru că nu mai suportă ”teroarea” pe care aceasta a instaurat-o în ZOO de când a fost numită în funcția de director, se pare că temporar, pentru că postul este în prezent scos la concurs, iar doamna Blebea, vrea să își creeze o imagine pozitivă, cu scopul de a-și înregistra candidatura pentru ocuparea funcției de director pe perioada nedeterminată.

Ne întrebăm și așteptăm un răspuns din partea primarului municipiului privind procedura de concurs și dacă directoarea Blebea Valentina Georgiana este cea care îl organizează, așa cum a procedat când și-a angajat rudele.

În încheiere, precizăm că vom reveni și cu alte dezvăluiri explozive, însă redăm și postarea Complexului de Agrement Dumbrava preluată de pe Facebook.

‼️Ştirile negative şi eronate la adresa conducerii Complexului de Agrement Zoo Călăraşi au luat amploare în ultima perioadă. Din acest motiv, doamna director Valentina Blebea face câteva precizări în legătură cu ştirile false publicate în spaţiul virtual.‼️
✅În primul rând, am dori să fim „judecaţi” după lucrurile realizate în cadrul Complexului în ultimul an şi nu după ceea ce a apărut în presă în ultimile săptămâni.
‼️Ce am dori să ştiţi şi nu s-a scris despre noi:
✅​⁃ Numărul vizitatorilor a crescut semnificativ. În acest sens, vom prezenta, în curând, şi o analiză care să confirme cele menţionate anterior.
✅​⁃ Au fost aduse exemplare noi de animale
✅​⁃ Animalele sunt vizibil bine îngrijite
✅​⁃ S-au făcut investiţii importante fiind susţinuţi de Primăria Municipiului Călăraşi şi Consiliul Local municipal Călăraşi
✅​⁃ Au fost realizate parteneriate cu grupuri de voluntari care au dat viaţă Grădinii prin artă.
✅​⁃ Se promovează constant Grădina, cu precădere pe pagina de Facebook a instituţiei, pentru a atrage grupuri de turişti din toate zonele limitrofe. Iar rezultatele n-au întârziat să apară.
‼️Să vă spunem şi cum au început problemele pentru Grădina Zoologică.
Totul a pornit de la angajatul care a sustras bunuri aflate în proprietatea Complexului, fiind realizată ulterior o Comisie de Disciplină în vederea soluţionării problemei. Respectivul angajat este, de fapt, sursa tuturor ştirilor false care au fost difuzate, acestea nefiind susţinute şi de dovezi. Subliniem că au fost realizate controale oficiale în urma cărora s-au întocmit procese verbale care nu confirmă minciunile existente în presă.
‼️De asemenea, vrem să mai clarificăm şi o parte din „poveştile” spuse despre Grădină. ‼️Astfel, compresorul despre care s-a afirmat că a fost „furat” de familia mea pentru a fi folosit în interes propriu se află în Grădină. În acest sens, au fost făcute şi verificări pentru a se dovedi că nu a fost folosit. Atunci când a fost nevoie urgentă de compresor, l-am adus pe cel personal, de acasă, pentru a salva sute de specii de peşti.
‼️Angajările făcute au fost realizate conform legii. A fost nevoie de personal pentru că mulţi angajaţi s-au pensionat.
‼️Mai mult decât atât, nu s-a scris niciodată despre binele pe care l-am făcut pentru Grădina Zoo. Chiar şi atunci când nu reprezentam Complexul de Agrement Zoo, am adus medicamente în Grădină, am salvat-o pe Ava, puiul de tigru care s-a născut la Zoo în 2018. Am îngrijit-o acasă pentru a fi sigură că este tratată corespunzator. Acest lucru a fost realizat în repetate rânduri, fără să am vreun beneficiu financiar. Am fost medicul Grădinii timp de 13 ani, şi vă asigur că totul a fost şi este făcut din pasiune şi dragoste pentru animale.
✅În încheiere, vă spunem că nu suntem perfecţi, însă facem totul cu gânduri bune pentru comunitate!
‼️Povestea Zoo merge mai departe!”

Lasă răspuns »