Proiectul național „NECENZURAT”

Media 10:54 pm - 21 mai, 2013 Comentariile sunt închise pentru Proiectul național „NECENZURAT”

Proiectul național „NECENZURAT” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în școli, adresat adolescenților cu vârste între 12 și 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenței sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în 7 țări europene.
Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect a avut și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie în educația antidrog a copiilor.
La nivel local proiectul s-a implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași , Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Călărași-Colegiul Economic, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”.
De asemenea, începând din toamnă, în cea de-a doua etapă, proiectul va fi acreditat de Casa Corpului Didactic Călărași pentru formarea profesională continuă a cadrelor didactice în „Abilități de viață la adolescenți-prevenirea consumului de droguri”.
Prima etapă a proiectului s-a desfășurat începând cu 05 februarie 2013, specialiștii CPECA și CJRAE susținând și prima întâlnire cu părinții.
Proiectul a cuprins 12 teme transpuse în 12 activițăți săptămânale:
 Stimularea și eficientizarea comunicării în grupul de elevi;
 Dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri,
 Formarea de abilități de viață sănătoasă în rândul elevilor prin activități interactive;
 Formarea de abilități generale privind consolidarea relațiilor familiale, controlul și soluționarea conflictelor;
 Exersarea comunicării în familie și formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri, în special alcool și tutun;
 Aplicarea de chestionare elevilor și părinților.
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 77 de elevi din clasele a – VII – a C de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, a – VII-a A Colegiul Economic Călărași și a VII a A de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, părinții acestora precum și 10 profesori consilieri și diriginți din aceste instituții de învățământ.
1 iunie – Ziua Internațională a Copilului va fi marcată de elevii participanți la proiect împreună cu părinții și cadrele didactice ca o activitate de timp liber comună pentru a-și împărtăși experiențele generate de ceea ce au învățat în cadrul proiectului „NECENZURAT”, pentru a discuta și pentru a petrece împreună.
Cu stimă,
Coordonator CPECA
Mirela Ilona Tîrșolea

Comentariile sunt inchise.