Procurorul Niță Marin și complicele său, arestați preventiv pentru luare de mită

Media 6:48 pm - 27 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Procurorul Niță Marin și complicele său, arestați preventiv pentru luare de mită

Procurorul Niță Marin și complicele său, acuzați de luare de mită, au fost arestați preventiv de Curtea de Apel București pentru o perioadă de 29 de zile, potrivit soluției de pe portalul instanțelor.

Procurorii din cadrul DNA efectuează cercetări penale față de inculpații: Niță Marin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, desfășurându-și activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași ca urmare a delegării, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită și Iordache Gheorghiță, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de luare de mită. 

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iunie 2012, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, inculpatul Niță Marin a pretins de la un denunțător, direct și prin intermediul lui Iordache Gheorghiță, suma de 5.000 euro, cu titlu de mită, pentru a dispune față de denunțător o soluție de netrimitere în judecată pentru instigare la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare. După ce a primit de la denunțător suma de 2.000 de euro, ca primă tranșă din banii pretinși, inculpatul a dispus față de denunțător scoaterea de sub urmărirea penală și i-a comunicat în scris soluția. 

La data de 25 octombrie 2012, după ce a pretins diferența de bani solicitată în scopul menționat mai sus, inculpatul Niță Marin a primit de la o persoană din anturajul denunțătorului suma de 2.500 de euro, reprezentând o a doua tranșă din totalul de 5.000 de euro. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În demersul său, inculpatul Niță Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiță, care a intermediat atât relațiile dintre procuror și denunțător cât și pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită.
 
Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat arestarea preventivă a inculpatului Niță Marin.
 
După ce au primit mandate de arestare, cei doi au fost depuși în arestul Poliției Capitalei. 

 

Comentariile sunt inchise.