Primarul Daniel Drăgulin:” Prea multă scenaristică în cazul lui Dumitrache”

Media 6:58 am - 4 aprilie, 2013 Comentariile sunt închise pentru Primarul Daniel Drăgulin:” Prea multă scenaristică în cazul lui Dumitrache”

Edilul Daniel  Drăgulin a ajuns la concluzia că, în cazul consilierului Vasile Dumitrache se dezvoltă în mediul public  prea multe ipoteze, situații care, până în prezent nu au putut fi susținute de nicio probă concludentă.

După ce diferite canale de informare au mediatizat în fel și chip  informația potrivit căreia alesul municipal Vasile Dumitrache a fost arestat preventiv pentru luare de mită în forma calificată și trafic de influență, în urma unui flagrant,  denunțătoarea sa, Tudorahe Doinita Ștefania s-a văzut nevoită să remită tuturor redacțiilor precizări scrise.

Ulterior, aceasta a răspuns întrebărilor reprezentanților mass media care au dorit să aibă acces la informații atât cât permit normele penale și civile în vigoare, fără a se erija în apărători, procurori sau judecători.

"Tot ce îmi doresc este să se termine cu mizeria aruncată în mine până acum, inutil.  Eu nu pot să acuz alte persoane, relatez doar cum au stat lucrurile,ce discuții am purtat cu Vasile Dumitrache. Atât cât se poate, întrucât ancheta penala nu s-a finalizat"

După investirea în funcție a noului primar, am purtat discuții cu Vasile Dumitrache, despre posibilitatea achiziționării locuinței mele actuale. Atunci, el m-a întrebat:" Nu vrei să te muți?" 

Mă interesa posibilitatea aceasta, din punct de vedere legal. I-am dat copia de pe contractul de închiriere al locuinței actuale.

Ulterior, mi-a spus"Tu ai  dreptul să te muți!(în blocul de locuințe sociale nou construite), întrucât contractul pe de închiriere este pe perioadă  determinată. În toamna anului 2012, după o ședință a  comisiei   de atribuire a unor locuințe din fondul locativ de stat, a revenit asupra cazului meu, spunându-mi,la partid(n.r sediu) ca "Lili Ștefănescu este împotriva mea" și trebuie să fiu" drăguță"

Nu mi s-a specificat în ce sens "drăguță", nu mi-a zis o sumă anume, nimic. 

După aceea, cu aproximație, în luna octombrie 2012, involuntar mă întâlnesc cu dna Ștefănescu, pe holul Primăriei, care m-a abordat, într-adevăr, întrebându-mă de ce vreau să mut. I-am răspuns ce îmi sugerase Puiu(Dumitrache Vasile)" Este dreptul meu!" Intruneam legal  43 de puncte, pe lista la pozitia 28.

I-am povestit acest lucru consilierului Dumitrache Vasile. Mi-a specificat în prezența mamei mele ca, trebuie să "dau o masă" ca să le închidem gura celor din comisie". Aproape că am luat-o ca peo glumă, afirmația, la vremea respectivă.

După ce s-a publicat lista finală cu persoanele care se încadrau să obțină o locuință socială în 2013, mai precis în seara de 13 decembrie 2012, m-a sunat Dumitrache Vasile să mă întrebe, dacă am m-am văzut pe lista. Eu, inițial, aflasem de la o vecină cu o zi înainte. Ea m-a făcut atentă, să mă uit pe site-ul Primăriei. Telefonic, Dumitrache Vasile  mi-a mentionat ca, trebuie sa stabilim o întâlnire, să vorbim, pentru ca "ăștia(din comsisie) nu mai vor masa, ci bani!" Nu am stabilit atunci, data exactă și nici ora, fiind și perioada Sărbătorilor.

La începutul lunii ianuarie ac, a venit o parte a comsiei de fond locativ în ancheta socială la mine. El nu a fost repartizat la mine. S-au făcut măsurătorile respective și, s-a constatat că spațiul este insuficient pentru familia mea.

La câteva zile, după anchetă socială, revine Vasile Dumitrache cu telefon către mine, încercând să-mi spună că s-a nimerit "comisia aia nasoală la mine" , că "nu a putut anunța pe nimeni care avea el.

Mi-a zis că, trebuie să ne întâlnim să vorbim, până la finalul lunii martie, despre suma pe care ar fi"trebuit" s-o dea comisiei.

Eu neavând bani și nici intenția să fac lucrul acesta, nu am spus o dată anume, când să ne întâlnim, unde să ne întâlnim.

Prin luna februarie ac, am fost abordată de cei de la D.G.A.  Aveau cunoștință de faptul că, Dumitrache Vasile  cere bani pentru așa ceva, m-au întrebat dacă sunt de acord să colaborez cu ei, dacă am avut intenția să-i dau bani. Le-am spus că nu, nicio secundă și, voi colabora cu ei, câtă vreme nu am de suferit din treaba asta. M-am întâlnit cu Dumitrache Vasile chiar la Centrul Cultural, unde mi-a spus suma de bani:1400 de lei. "300 de lei pentru 3 consilieri și 500 de lei pentru dl. Ciocârlan" . M-a făcut atentă că, trebuie sa-i dau inainte de 28  martie pentru ca, dl. Ciocarlan urma sa vina in sedinta de Consiliu Local cu numele celor care au contracte pe perioadă determinată, așa cum eram și eu"

Apoi, la momentul flagrantului(25 martie), a numărat cei 1400 de lei, i-a băgat în buzunar, "a zis că se rezolva" cazul meu și că se duce să bea o bere!"

Probele vor fi prezentate la procesul penal"

În prezent, Dumitrache Vasile este cercetat sub control judiciar. Curtea de Apel București a decis să fie cercetat sub control judiciar, după ce a stat aproape o săptămână în arestul IPJ Călărași.

Conform Codului Penal în vigoare, până la pronunțarea unei hotărâri definitive și irevocabile, beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar și denunțătoarea, respectiv partea  vătămata, Tudorache Doinita, de prezumția de credibilitate. (sursa: www.realincalarasi.ro)

Comentariile sunt inchise.