Primarul Comunei Ulmu a pierdut “lupta” cu ANI

Media 1:13 pm - 2 februarie, 2018 0

Primarul Comunei Ulmu, NEGOIȚĂ ION a pierdut “lupta” cu Agenția Națională de Integritate (ANI) după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins acțiunea acestuia prin care solicita anularea actului prin care a fost găsit in stare de conflict de interese.

Potrivit ANI, NEGOIȚĂ ION a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât,în exercitarea funcției de primar, a semnat la data de 07 iunie 2010 cu societatea în cadrul căreia acesta deţine calitatea de asociat un contract de concesiune a unui teren aflat în proprietatea privată a Comunei Ulmu, în suprafață de 72,44 ha. În urma concesionării terenului, societatea a obținut subvenții de la A.P.I.A. în sumă totală de 185.158,82 Lei. Începând cu data de 02 decembrie 2011, fiul persoanei evaluate deține calitatea de administrator al societății.

NEGOIȚĂ ION a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora„Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Lasă răspuns »