Primăria municipiului Călăraşi

Media 2:05 pm - 19 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru Primăria municipiului Călăraşi

În numele primarului municipiului Călărași, Ștefan-Daniel Drăgulin, în perioada 12-14 octombrie a.c. o delegație reprezentativă a Municipiului Călărași a vizitat orașul Călărași din Republica Moldova. Din delegație au făcut parte, pe lângă specialiști din executivul primăriei, consilieri locali, jurnaliști și reprezentanți ai mediului de afaceri, dornici de a extinde relațiile de colaborare cu orașul înfrățit.

Delegația s-a bucurat de primirea caldă și ospitalieră a gazdelor, care au pregătit manifestări prilejuite de ”Toamna de Aur”, sărbătoare  la care călărășenii au participat alături de reprezentanți ai orașelor membre fondatoare ale Asociației Internaționale a Orașelor Înfrățite ”Orașe Fără Frontiere”: Bielsk Podlaski din Polonia și Svetlogorsk din Republica Belarus. Aceasta a fost prima întâlnire după semnarea pe 27 septembrie a Actului Constitutiv al Asociației la Călărași, România, iar prilejul a fost folosit din plin pentru a stabili următorii pași ai procesului de cooperare în cadrul asociației.
 
Mai mult, dimensiunea internațională a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 580 de ani de atestare istorică a orașului, a fost accentuată și de  participanții din Franța, Bulgaria, Germania și Ucraina.
 
La eveniment au participat o delegație a Consiliului Județean Călărași condusă de președintele Răducu Filipescu, precum și o delegație din partea Instituției Prefectului Județului Călărași, ceea ce înseamnă extinderea relațiilor de parteneriat la nivel de județ, respectiv raion și chiar la nivel central deoarece,  pe lângă schimburile de experiență la Primărie, Consiliul Raional, Centrul pentru minori ”Mihai Viteazul”și Grădinița Lăstărel, au fost organizate întâlniri la sediul Guvernului Republicii Moldova la care au participat specialiști în domeniul agriculturii din România și R. Moldova, stabilindu-se etapele următoare de colaborare atât la nivel instituțional, cât și în plan economic.
 
Biroul de presă

Comentariile sunt inchise.