PREZENȚĂ DE SUCCES A SERVICIULUI DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE LA CONGRESUL MONDIAL PENTRU SISTEME INTELIGENTE DE TRANSPORT DE LA VIENA

Media 4:06 pm - 25 octombrie, 2012 Comentariile sunt închise pentru PREZENȚĂ DE SUCCES A SERVICIULUI DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE LA CONGRESUL MONDIAL PENTRU SISTEME INTELIGENTE DE TRANSPORT DE LA VIENA

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este prezent la cel de-al 19-lea Congres Mondial pentru Sisteme Inteligente de Transport, eveniment organizat sub egida Comisiei Europene la Viena,  în perioada 22-26 octombrie a.c.. Alături de reprezentanții de nivel înalt ai CE, manifestarea reunește actori principali din domeniul Sistemelor Inteligente de Transport  și reprezentanți ai industriei auto.

Invitat oficial la Congres, Directorul STS, generalul inginer Marcel Opriș, a prezentat rezultatele concrete obținute de România pe linia dezvoltării serviciilor de urgență cu aplicabilitate în domeniul transportului rutier.

De un succes deosebit s-a bucurat partea practică, demonstrativă, prilej cu care participanții au putut evalua direct modul de implementare și operare în România a noului serviciu pentru apel de urgență din vehicule, denumit eCall-112. Sistemul eCall permite apelarea de urgență, manual sau automat, a  dispeceratului 112, odată cu transmiterea de informații relevante privind locul accidentului și date tehnice ale  vehiculelor implicate.

Serviciul de Telecomunicații Speciale este singurul invitat la acest congres mondial care a prezentat, printr-o demonstrație în direct, întregul flux al serviciului de urgență eCall. Apeluri eCall generate din București au fost recepționate pe o stație tip dispecer 112 instalată în standul expozițional din Viena, conectată securizat prin Internet, într-o rețea privată virtuală, la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – Dispeceratul 112 București. Participanții au putut vedea modul de recepționare a apelului si poziționarea automată pe hartă a datelor despre accident și apoi alarmarea serviciilor de urgență din România pentru intervenție și salvare.

Comisia Europeană susține armonizarea și standardizarea serviciului eCall-112 și a felicitat în mod oficial România și Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru performanțele atinse, arătând că țara noastră este pregătită pentru implementarea serviciului eCall, ce va deveni obligatoriu în Europa din anul 2015.

Pentru informații suplimentare privind acest eveniment sau despre serviciul de urgență din vehicule, eCall, puteți să accesați www.112.ro, 2012.itsworldcongress.com sau www.heero-pilot.eu

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale, colonel Adrian Fulea

Comentariile sunt inchise.